HTC, Google satılıyor mu ?

media 1700

Son güncelleme 6 gün by Teknoloji Haber

teknik destek

Ekonomik sorunları ciddi orada artan HTC firmasının satılacağı yönünde haberler mobil dünyasına bomba gibi düştü. Peki gerçekten HTC satılacak mı?

Son günlerde ekonomik sıkıntılar yaşadığı haberleri internete sızan HTC firması ile yeni haberler yayınlanmaya başlandı. Yaşadığı ekonomik sıkıntılardan kurtulmak isteyen HTC firması bu durumdan kurtulmak için şirketi satışa çıkardığı bilgisi teknoloji sitelerinde yayınlandı. Peki gerçekten HTC satılacak mı ?

teknik destek

Mobil sektöründe kurulan ve bir dönem telefon satışları sıralamasında ilk sıralarda olan HTC son donemde uzun soluklu bir finansal sorunlar yaşamaya başladı. Son amiral gemisi HTC 10 ve U11 modellerini kullanıcılarla buluşturan firma istediği başarıyı yakalayamadı.

HTC satılacak mı

HTC, Google satılıyor mu ?

Ağustos ayı içerisinde yayınlanan raporlarda daha önceki aya göre yapılan mali analizlerde %51.5 oranında gerilediği hatta daha önceki aya göre ise %54.4 oranında gerilediği görünmektedir. Bu sonuçlara göre HTC firması son 13 yıl içerisindeki en büyük mali gerileme yaşadığı görünmektedir.

HTC’nin bu durumu takipçileri tarafından merakla izlenirken Commercial Times gazetesinde HTC ile ilgili bir haber mobil sektöründe bomba etkisi yaptı.

Geçtiğimiz yıllarda Pixel serisini üreten ve bu yıl çıkacak olan Pixel 2 modelini üretecek olan HTC firmasını Google tarafından satın alınacağı bilgisi medyada yer aldı.

Motorola dönemine benzer bir süreci takip etmek isteyen Google’ın uzun bir süredir telefon üretiminde ortağı olan HTC firmasına ait sadece akıllı telefon üretimini satın alacağı diğer bölümlerin ise yine HTC tarafından devam ettirileceği bilgisi gelen haberler içerisinde yer almaktadır.

Tabiki satış denildiğinde en çok merak edilen ise fiyattır. Şuanki bilgiler içerisinde ne kadar bir fiyat karşılığında satılacağı bulunmamaktadır.

Son Güncelleme: 08.09.2017 18:14