HTC U12 Plus kamera özellikleri

media 1288

Son güncelleme 4 gün by Teknoloji Haber

teknik destek

HTC firması tarafından üretilen U12 Plus modelinde yer alan kamera şimdiden uzmanlar tarafından konuşulmaya başlanıldı. Etkili kamera özelliklerinin detayları haberimizde.

HTC markası bugüne kadar bir çok model çıkarmasına rağmen istediği düzeyde satış grafiklerini yakalayamadı. Firma bu durumu ortadan kaldırmak için geçenlerde yeni telefonun resmi tanıtımını yaptı. HTC U12 Plus ismiyle tanıtımını yaptığı amiral gemisinde firma güçlü bir donanım altyapısı kullandığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Donanım dışında testlere tabi tutulan kamera ile de telefon çok fazla gündemde kalacak gibi.

teknik destek

HTC U12 Plus özellikleri

Akıllı telefonların gelişmesi ile birlikte artık kimse fazladan fotoğraf makinası almamaktadır. Neredeyse profesyonel makinalara yakın çekimlerin yapıldığı telefonlardaki kameralar mobil olmalarından dolayı kullanıcılar tarafından daha çok tercih edilmektedir. Buda akıllı telefon  sektöründe kullanılan kameraların ne kadar kalite çekim yapabildiklerini kıyaslayan bir sektörün oluşmasına sebep odlu. İşte o test firmalarından birinin HTC U12 Plus için yaptığı test sonuçlarını sizlerle payalaşacağız .

HTC U12 Plus kamera özellikleri

DxOMark testinde HTC’nin amiral gemisi ikinci sırada alarak bu konuda ciddi bir başarı sağladığını söyleyebiliriz. İlk sırada ise Huawei P20 Pro modeli yer aldı. 

Akıllı telefonların kamera sistemlerini derinlemesine test eden DxOMark, HTC U12 Plus modelinin kamerasına 103 puan verirken fotoğraf çekimi olarak ise 106 puan verdi. Ayrıca video çekimine 95 puan verdi. 

Listenin ilk sırasında yer alan Huawei P20 modeli 103 puan ile ilk sırada yer alırken yeni bir diyafram teknoloji uygulayan Galaxy S9 ise 99 puan ile üçüncü sırada yer aldı.

HTC U12 Plus modelinin genel olarak kamera özelliklerine baktığımızda ise arka kısımda yer alan kameralardan biri 12 megapiksel F/1.8 diyaframa sahip olurken diğeri ise 16 megapiksel f/2.6 diyaframa sahiptir. Ayrıca OIS ve EIS özellikleri ile çekimlerde kamera sarsıntıları en asgari düzeye indirmektedir. Ayrıca kamerada 2X optik zum bulunmaktadır.

Son Güncelleme: 28.05.2018 12:16