YouTube videosunu GIF yapma işlemi

YouTube videosunu GiF yapma

Youtube videosunu GIF yapma işleminde kullanılacak bir çok online GIF yapma sitesi olduğunu belirtelim. Burada dikkat edeceğiniz ilk iki şey güvenlik ve ücret bilgisi. Bazılarında son adımda ücret ekranı gelirken bazılarında demo kullanım sunulmakta. Güvenlik tarafına baktığımızda ise virüs bulaşma veya istemsiz reklam açılmaları ile karşılaşırız.

teknik destek

Youtube GIF yapma sitelerini denerken kesinlikle güvenilir iş yapan antivirüs programı sisteminizde yüklü olmasına özen gösterin. Artı şifrenizi kullanarak açtığınız oturumların açık olmamasını özen gösterin. Öneri şifrelerinizi girmediğiniz bir tarayıcı üzerinden işlem yapmanız olacak.

Birçoğunuz Youtube’da gördüğünüz bir sahneyi GIF yapmanın çok güzel bir fikir olduğunu ve çok da tutacağını düşünmüşsünüzdür. Bir sürü teknik iş ile uğraşmak veya program indirmek de çoğunuza bu anlamda zor geliyor olabilir. Bu yazımda kendim de severek kullandığın bir GIF yapma sitesinden bahsedeceğim. Bu site sayesinde sadece birkaç adımda Youtube videosu içerisinde istediğiniz sahneyi seçip GIF yapmanız mümkün!

teknik destek
YouTube videosunu gif
YouTube videosunu GIF yapma işlemi

GIF deyince daha önce Facebook ile de anlaşan firmaların bir çoğu belki şu an devam etmiyor olabilir. GIPHY dünya üzerinde birçok kişinin severek kullandığı bir GIF platformudur. Yine aynı şekilde kendi uygulaması olarak site içerisinde bulunan GIFFFFR ‘da Youtube’dan sadece birkaç adımda GIF yapmak için oldukça kullanışlı bir platform.

Youtube videosu içerisinde dilediğiniz sahneyi hızlıca GIF yapmak için yapmanız gerekenler oldukça basit.

GIF sitelerinden birini açın. Karşınıza aşağıdaki ekran gelecektir.

İçerisinde sahne alıp GIF yapmak istediğiniz videonun URL’ni kopyalayıp bu alana yapıştırın ve ENTER’a basın.

Karşınıza gelen bu ekrandan dilediğiniz sahnenin başlangıç ve bitişini ayarlayın. Aşağıdaki seçeneklerden yapmış olduğunuz GIF’in boyutunu, hızını ve üzerinde yazmasını istediğiniz metni seçebilirsiniz. Uygulamanın belli bir saniye sınırı olduğundan yapmış olduğunuz GIF için hangi aralıkları seçtiğinize de dikkat edin. Tüm bunları yaptıktan sonra “MAKE IT SO!” seçeneğine tıklayarak Youtube videosundan yapmış olduğunuz GIF’i bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Ayrıca direk olarak GIPHY’e yükleyip Facebook üzerinden direk olarak paylaşabilirsiniz. Bilmeyenler için hatırlatmak da fayda olduğunu düşünüyorum. Facebook üzerinden şu an için elle tutulur az sayıda iş gören GIF programı siteleri vardır. Arkadaşlarınızın tekrar linke tıklamasını ve siteden izlemesini değil de direk Facebook üzerinden oynat diyerek GIF’inizi seyretmesini istiyorsanız bilindik platformları şiddetle öneriyorum.

Biz de Yüzüklerin Efendisi’nden çok sevdiğimiz ve güldüğümüz bir sahneyi bu tanıtımı hazırlarken GIF haline getirdik. Bol eğlenceler! 🙂

teknik destek