Flatcast internetten Radyo Yayını için Port Açma Ayarları

media 460

Son güncelleme 2 dakika by Teknoloji Haber

teknik destek

Flatcast radyo yayını için port açma ayarları ve kullanılacak ip adresi nasıl olacak detaylı yazdık. Zyxel, Huawei ve Tp-Link ayarları diğer modem konularımızda yer alıyor.

Flatcast internetten Radyo Yayını için Port Açma Ayarları Nasıl Yapılır Detaylı Resimli Anlatımı

Internet üzerinden Flatcast ile radyo yayını yapmak istiyorsanız kullandığınız modemden port açmanız gerekiyor. Port açmadan önce bilgisayarınızdan yerel ağ bağlantılarından ip adresini sabitlemeniz gerekli. Tabi bu yazının tarihine baktığınızda geçerli olan programlar hala iş görmekte ama yenilenen yöntemleri incelemenizi öneriyoruz.

Kullanılan ip adresleri modeme göre değişecektir. Örnek Airties’ de ip sonu 2.1 dir ve çoğunda (ZTE, Asus, Linksys…) 1.1 olarak arayüze ulaşırsınız. Buna göre kendinize bir ip belirlersiniz. Eğer yayın yapamıyorum diye sıkıntı yaşıyorsanız aldığınız hatanın ekran görüntüsü veya tam açıklamasını bize ulaştırırsanız çözümlerine bakabiliriz.

Yayın sorununda yapılacaklardan şunlara dikkat edin:

  • Modemden DMZ açık olup ve ip’ ye yayında kullanılacak ip yazılacak.
  • Virüs programının güvenlik duvarının bazen yayını engellediği olabiliyor.
  • Windows’ un kendi g.duvarıda yapabiliyor. Bunun için bilgisayarda da port açılması gerekebilir.

Bilgisayarla ilgili bir sıkıntıdan şüpheleniyorsanız başak bir pc ile deneyin ve duruma göre sistem geri yüklemeyi çalıştırınız.

Windows XP için:

Başlat> Denetim Masası> Ağ bağlantılarından yerel ağın üzerinde sağ tıklayıp özelliklerden internet iletişim kurallarından ip verebilirsiniz.

Flatcast internetten Radyo Yayını Windows 7 ve Windows 10 Bilgisayardan ip Sabitleme

Başlat> Denetim Masası> Program ve Özelliklerinden sağ tarafta bulunan bağdaştırıcı ayarlarını değiştirme bölümüne giriş yapıp yerel ağın üzerine sağ tıklayıp özelliklerden protokol sürüm 4’ün içerisinden ip adresini sabitleyebilirsiniz.

Örnek ip adresi verme: 192.168.1.50 – 255.255.255.0 192.168.1.1 gibi aşağıda resimli anlatım mevcut.

Flatcast Radyo Port Açma IP Sabitleme Ayarları 

 

Flatcast Radyo Port Açma Ayarları-Radyo Yayını Port Adresi 

Flatcast Radyo Yayını için Port Açma

 

 

Flatcast internetten Radyo Yayını için Port Açma Ayarları

Flatcast site adresi flatcast.com yayını almak ve yayın yapmak için kullanılır. Yayın yapma bölümü ise sitenin sol tarafında log in bölümününden kullanıcı bilgilerini ile giriş yapıp açılan bölüm değişip, Hello Nickname yazısı belirdikten sonra broadcaster’s area linkine tıklıyoruz  Sayfanın sağ tarafında ”activities” diye bir pencere göreceksiniz. ordan take over or start of stream seçtikten sonra sizden ”sid” ve ”pass” istenecek bunları girdikten sonra yayına geçebilirsiniz.

Son Güncelleme: 07.06.2020 17:38