Firefox Adobe Flash Player Yerine HTML5 Flash Player

media 4508

Son güncelleme 6 gün by Teknoloji Haber

teknik destek

Firefox Adobe Flash Player yerine artık HTML5 geldi. Flash Player olmadan alternatifi HTML5 Flash Player indirip deneyebilirsiniz. Windows ve telefonlarla uyumlu.

Firefox HTML5 Flash Player

teknik destek

Mozilla, Flash Player‘ı tarihe gömecek adımını Firefox’un nightly sürümlerinde atmış bulunuyor. Şirket, Firefox 27’ye “Shumway” adındaki kendi HTML5 Flash Player’ını ekledi.

Henüz Nightly kanalında bulunan, Aurora dalına geçiş yapmayı bekleyen Shumway’ı deneyenler, onun henüz “son derece kararsız” durumda olduğunu söylüyorlar. Yani Shumway, Flash’ın yerini almaktan henüz oldukça uzak.

Firefox Adobe Flash Player Yerine HTML5 Flash Player

Shumway, SWF biçimini doğal kod desteği olmadan etkili bir renderer sunmayı amaçlayan bir HTML5 teknolojisi deneyi. Topluluk tarafından geliştirilen Shumway, Mozilla’dan destek alıyor. Projenin amacı, SWF’leri işleme ve render’lama için genel amaçlı, web standartlarını temel alan bir platform sunmak. Deneyin başarılı olması halinde Firefox ile tam bir entegrasyon gerçekleşmesi olası.

Shumway’ı test etmek istiyorsanız, önce son Nightly yapısını nightly.mozilla.org adresinden indirmeli ve kurmalı, ardından about:config yazıp “shumway.disabled” ayarını “false” olarak değiştirmeli, ardınan Araçlar > Eklentiler altından Flash’ı devre dışı bırakmalısınız.

Son Güncelleme: 31.05.2017 03:29