Android 14 özellikleri hakkında yayınlananlar

Android 14 ozellikleri

Android 14 özellikleri hakkında zaman zaman yayınlanan teknoloji haberleriyle karşılaşıyoruz. Şu aralar Andorid 14 beta sürümünün testleri devam ederken bir taraftan hem sorunsuz çalışması için testlere devam ediliyor.

teknik destek
  1. Yapay zeka (AI): Android 14, yapay zekayı daha fazla entegre ederek kullanıcı deneyimini geliştirecektir. Önceki sürümlerde olduğu gibi, Android 14’te de yapay zeka özellikleri bulunacak. Bu, Google’ın mevcut yapay zeka araçlarını genişletmesi ve yeni özellikler eklemesi anlamına gelir.
  2. Görsel güncelleme: Android 14, özellikle Pixel telefonlar için bir görsel güncelleme sunacak. Bu güncelleme, kilit ekranındaki saat stili seçeneklerini değiştirmenize ve bazı widget’lara erişmenize izin verecektir. Ayrıca, yeni bir emoji duvar kağıdı seçici de sunulacak.
  3. Sinematik duvar kağıtları: Android 14, galerinizden seçtiğiniz bir fotoğrafa 3 boyutlu bir efekt kazandırabilmenizi sağlayan sinematik duvar kağıtlarıyla birlikte gelecek. Bu özellik, duvar kağıdınızı daha canlı ve etkileyici hale getirecektir.
  4. Yapay zeka destekli duvar kağıtları: Android 14’ün en dikkat çekici özelliklerinden biri, yapay zeka destekli duvar kağıtları olacak. Pixel kullanıcıları, yapay zekaya bir istem vererek benzersiz bir görüntü oluşturmasını sağlayabilecekler. Örneğin, “Pop sanat tarzında Londra” gibi bir istemle telefonlarına özgün bir duvar kağıdı oluşturabilecekler.

Bu özelliklerin tamamı, Android 14’ün piyasaya sürülmesiyle birlikte kullanıcılara sunulacak. Ancak bazı özelliklerin sonbahara kadar gelmesi bekleniyor ve güncellemeler aracılığıyla kullanıcılara sunulacak.

Android 14 ozellikleri 1
Android 14 özellikleri hakkında yayınlananlar

Android 14 özellikleri nasıl olacak?

Google, Google I/O etkinliğinde Android için bazı yeni özelliklerini tanıttı. Bu özelliklerin çoğunun Android 14 için olduğu düşünülse de, eski Android sürümlerine de gelecek mi ya da ne zaman geleceği henüz net değil.

teknik destek

AI: Google, yapay zekayı ürünlerine entegre etmek konusunda büyük bir önem vermektedir. Android 14’te de bu trend devam edecek. Bard sohbet robotu yardımcısı ve Google Fotoğraflar’daki Magic Eraser gibi eğlenceli araçlar, Android telefonlarda bulunan mevcut yapay zeka özelliklerinin sadece birkaç örneğidir.

Görsel güncelleme: Android 14, özellikle Pixel telefonlar için bir görsel güncelleme sunacak. Bu güncellemeyle birlikte kilit ekranındaki saat stili değiştirilebilecek ve bazı widget’lara erişim sağlanabilecek. Ayrıca, Apple’ın sunduğuna benzeyen yeni bir emoji duvar kağıdı seçici de yer alacak.

Sinematik duvar kağıtları: Android 14’te galerinizden seçtiğiniz bir fotoğrafı duvar kağıdı olarak ayarlarsanız, ona 3 boyutlu bir efekt kazandırabileceğiniz sinematik duvar kağıtları bulunacak. Bu özellik, duvar kağıtlarınızı daha canlı ve etkileyici hale getirecek. Bu özellik Haziran ayında kullanıma sunulacak.

Üretken yapay zeka duvar kağıtları: Android 14’ün en dikkat çekici özelliği ise üretken yapay zeka duvar kağıtları olacak. Bu özellik, özellikle Pixel kullanıcıları için sunulacak ve yapay zeka tarafından benzersiz görüntüler oluşturulmasına olanak tanıyacak. Örneğin, “Pop sanat tarzında Londra” gibi bir istemle telefonunuz için benzersiz bir duvar kağıdı oluşturabileceksiniz. Bu özelliğin sonbahara kadar gelmesi planlanıyor ve muhtemelen Android 14’ün bir güncellemesi olarak sunulacak.

Gizlilik odaklı ekran kayıtları: Android 14’te keşfedilen yeni bir özellik, yalnızca belirli bir uygulamayı kaydetme imkanı sunan ekran kaydı seçeneğidir. Bu özellikle kaydedilen videolarda ekran kullanıcı arayüzü veya bildirimler yer almaz, sadece seçilen uygulamada yapılan işlemler kaydedilir.

Yeni paylaşım sayfası: Android 14’te paylaşım sayfası yenileniyor. Geliştiricilere, kişiselleştirilmiş önerilerde kodlama yeteneği sağlanacak. Ayrıca, birden çok resim seçildiğinde önizlemeleri kaydırarak yanlışlıkla yanlış kişiye gönderimi önleyebileceksiniz. Google’ın bu özelliği daha sık güncelleyebileceği belirtiliyor.

Uydu aramaları: Google’ın Android Kıdemli Başkan Yardımcısı, ekibinin “uydular için tasarım yaptığını” açıklamıştı. Bu özellik muhtemelen acil durum aramalarını uydu kapsama alanı üzerinden yapabilme özelliği getirecek. Hangi telefonlarla çalışacağı henüz net değil.

Öngörülü geri gezinme: Android 14’te, geri düğmesine veya kaydırma hareketine basarak yanlışlıkla uygulamadan çıkmayı önlemek için öngörülü geri gezinme özelliği bulunacak. Kullanıcı, komutunu tamamlamadan önce ana ekranın kısa bir özetini görecek ve bu sayede yanlışlıkla çıkmanın önüne geçilebilecek.

Yakındaki paylaşım: Google, Android Beam’in yerini alan Nearby Share özelliğini AOSP’den kaldırdığını doğruladı. Bu, Nearby Share’in sadece Google Mobil Hizmetlerine dayanmasından dolayı, lisans sözleşmesine kaydolmamış üreticilerin NFC üzerinden kablosuz veri paylaşımı yapamayacağı anlamına geliyor.

Bu yeni özellikler Android 14’ün bir parçası olacak. Ancak belirli detaylar ve özelliklerin hangi cihazlarda kullanılabileceği konusunda kesin bilgiler henüz mevcut değil.

Android 14 özellikleri hakkında yayınlananlar adlı teknoloji haberimiz buraya kadar.

Sıradaki: Android 14 indirme

teknik destek

Bir yanıt yazın