Facebook karara katılmadın hatası çıkıyor

Facebook karara katilmadin hatasi cikiyor

Son güncelleme 6 gün by Teknoloji Haber

teknik destek

Facebook karara katılmadın hesabınızı inceleyeceğiz hatası alanların bir çoğu sanırız sistemsel bir uyarı ile karşılaşmakta. Topluluk kurallarına uymayan hesaplarda kimlik görüntüsü istenerek incelemeye alınıyor. Bazılarında bu işlemden sonra kendiliğinden hesap açılıyor. Bir kısmında ise yine karara katılmadın yazıyor.

Uyarı alanların kimlik göndermesinden sonra bu başvurunun bir günden fazla süreceği belirtiliyor. Lakin bir çoğunda uzun bir süre dönüş yapılmadığı yönünde şikayetleri görüyoruz.

teknik destek

İşlemlerden önce farklı bir internet ağından ve farklı bilgisayardan oturum açmaya çalışınız. Ayarlara ulaşabilirseniz o zamanda ek oturum açma seçeneklerinden kullanmadığınız varsa açıp doğrulayınız. Örnek mail, telefon, iki faktörlü vs vs…

Karara katılmadın ne demek?

Facebook karara katılmadın sorunu yüzünden pek çok hesaba kısıtlama gelmiştir ya da direkt kapatılmıştır. Karara katılmasın hatası bazı kurallara uyulmadığından dolayı çıksa da, kurallara uyan kişilerde de görülebilmektedir. Bunun nedeni ise genelde Facebook’ta teknik arızalanmalardan dolayıdır.

Facebook karara katılmadın nedir konusu kullanıcılar tarafından merak edilir. Facebook’ta uygulanılması gereken kurallar vardır. Bu kurallara dikkat edilmediği takdirde Facebook tarafından hesap kapatılabilir ya da hesaba belli engellemeler getirilebilir. Bu hata genelde hesaba giriş yaparken kişilerin karşısına çıkar ve hesaba giriş yapılması engellenir. Facebook karara katılmadın hatasının çözümü de vardır. Fakat bu hatayı almamak için kurallara kesinlikle dikkat edilmesi gerekmektedir.

Bize göre şüpheli hareketlerde bulunan hesapların işlem yapmaları engellenir ve hesabın doğrulanması istenilir. Burada anlayacağımız hesabın fake olması veya çalınma durumları akıllara gelebiliyor. Sistem şüpheli görülecek davranışları fark ettiğinde geçici bir önlem uygulayabilir.

Facebook karara katılmadın neden çıkıyor?

Facebook karara katılmadın sorununun çok çeşitli nedeni olsa da temelde Facebook kurallarına aykırı hareket etmenin sonucunda bu hata gelir. Aşağıdaki maddelerde karara katılmadın hatasının nedenleri yer alır;

  • Facebook sürümüne herhangi bir güncelleme geldiyse ve kullanıcı tarafından son güncelleme yapılmadıysa bu sorunla karşılaşılabilir.
  • Facebook hesabının kullanıldığı cihazda herhangi bir yazılım sorununda karara katılmadın hatası görülebilir.
  • Telefon cihazında yüklü olan farklı uygulamaların, Facebook hesabına zarar vermesi sonucu olabilir.
  • Yardımcı servisler ile alakalı aksaklıklar görüldüğü zaman da karara katılmadın hatası gelebilir.
  • Facebook topluluk kurallarına ya da genel kurallara uyulmadığı zaman bir süre hesaba erişim engellenebilir.
  • Facebook üzerinden açılan sahte hesapların tespiti de karara katılmadın bildirimini getirebilir.
  • Topluluğu rahatsız eden paylaşımlarda bulunmak hesap erişimini engeller.
Facebook karara katilmadin
Facebook karara katılmadın hatası çıkıyor

Facebook karara katılmadın sorunu çözümleri

Facebook karara katılmasın sorunu çözümü için aşağıdaki seçenekler uygulanabilir;

  • Karara katılmadın sorununu çözüme ulaştırmak için 1- 2 gün hesapta hiçbir şekilde aktif olmamak ya da farklı cihazdan Facebook hesabına giriş yapmak denenebilir.
  • Facebook’ta istenen tüm doğrulamalar gerçekleştirilmediyse bu işlemlerin tamamlanması gerekir. Aynı zamanda Facebook çift aşamalı doğrulama eklenmesi gerekirse, istenen tüm işlemlerin onaylanması çözüm olabilir.
  • Facebook üzerinden destek talebi oluşturularak, hesap üzerinden gerçekleşen paylaşımların farklı kişiler tarafından yapıldığı ispatlanabilir.
  • Facebook iletişim hattından bu konuyla ilgili gerekli açıklamalar yapılıp, hesaba yeniden erişim sağlanma işlemleri başlatılabilir.
  • Facebook tarafından gönderilecek olan açıklama ekranından istenen tüm bilgiler eksiksiz bir şekilde doldurulduğu zaman sorun çözülebilir.

Sürekli aynı şeylerin yapılmasından ve yaptırıma uğrayacak hareketlerde bulunmaktan dolayı geçici uyarılar çıkabilir. Burada da belki bir günün dolmasından sonra kendi kendine uyarı ortadan kalkabilir. Bu yıl karşılaştığımız bir uyarıyı bir çok kişinin aldığını gördük ve sonrasında kendiliğinden kaybolduğunu gördük.

teknik destek