Facebook Virüsü Silme ve Facebook Virüs Temizleme Programı 2019

media 4629

Son güncelleme 11 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Facebook hesabıma virüs bulaştı ve reklamlar geliyor diyorsanız ilk kontrol edeceğiniz bilgisayarınıza veya ceo telefonunuzda virüs olup olmadığı. Genelde paylaşımlarla geliyor.

Facebook Virüsleri: Son zamanlar’da hızla artan Facebook virüsleri için nasıl bir yol izleneceğini anlatan yazımızı adımları ile uygulamanız önerilir.

teknik destek

Bilinen Facebook Virüsleri: Facebook Child virus (Çocuk P.) Virüsü  Facebook kötü içerikli video şeklinde dolanan tehlikeli bir uygulamadır. Bu paylaşım arkadaşınız tarafından yollanmış şekilde gösterilmekte ve kullanıcıların güvenini kazanmaktadır. Ancak açtıktan sonra, bunun çocuklar için kötü içerikli video ilgili olduğunu anlarsınız. Bazı kurbanlar merak ediyorsanız izleyin şeklinde bir ifade de yer alabileceğini söylüyor. Açıldığında bu virüs Facebook hesabınıza girer ve bu videoyu tüm arkadaşlarına gönderir.

Facebook Change Color virus (Renk değiştir) Virüsü Facebook virüsü ile alakalı ve kullanıcılara Facebook hesaplarının rengini değiştirmeyi öneren tehlikeli bir virüstür. Tıpkı bu virüsün diğer çeşitleri gibi bu virüs etkilenmiş arkadaşlarınızın birinden mesaj olarak gelmektedir. Site trafiğini arttırmayı amaçlayan tehlikeli linkler içermektedir. Eğer bu linke tıklarsanız, bu virüslü mesaj diğer arkadaşlarınıza yollarsınız.

Facebook hesabıma virüs bulaştı

Facebook Friend Request virus – Facebook Arkadaşlık Teklifi Virüsü bilinmeyen insanlara ya da herkese arkadaşlık teklifi gönderen tehlikeli bir virüstür. Bu virüsün rastgele 100 kullanıcıya arkadaşlık teklifi gönderebildiği bildirilmiştir. Bu virüsü yaratmanın ve dağıtmanın amacı bilinmemektedir. Ancak bazı uzmanlar bu virüsün bilgisayarları ve antivirüs programlarını ele geçirebildiğini söylemektedir.

Facebook Automatic Wall Post virus – Facebook Otomatik Duvar Yazısı virüsü belli domainlerin trafiğini arttırmayı amaçlayan tehlikeli bir virüstür. Bununla birlikte bilgisayarınızın güvenliğini kötü etkilemekte ve kişisel bilgilerinizi çalmayı amaçlar. Bu virüs “En Seksi Video” başlığı ile bir link içermekte ve kullanıcıları bilinmeyen bir siteye yönlendirmektedir. Bununla birlikte, otomatik olarak duvarınıza paylaşım yapmakta ve böyle yayılmaktadır. Eğer arkadaşınız tarafından gönderilmiş gibi görünen bu mesaj ile karşılaşırsanız duvarınızdan hemen kaldırmalısınız.

Facebook Message virus – Facebook mesaj virüsü chat penceresi ile yayılan başka bir virüstür. Bu virüs aniden chat penceresinde ortaya çıkar ve arkadaşınız tarafından gönderilmiş gibi gözükür. Tabiki, bu linke asla tıklamamalısınız çünkü bu virüs bilgisayarınızdaki antivirüs programını deaktive edebilmekte ve sistemine daha birçok yazılım indirebilmektedir. Tabiki, eğer bu linke tıklarsanız, bu virüs sizin hesabınızda da yayılmaya devam edecektir.

Invitation Facebook virus – Facebook Davet Virüsü Facebookta yıllardır dolaşan bir virüstür. Emailler ve benzeri şekilde dolaşmakta ve sosyal ağların tehlikeli olduğunu iddia etmektedir. Genelde Invitation Facebook adlı bir eklenti ile mesaj olarak gelmektedir. Açılır olmaz bilgisayarınzın hard disk c sini ele geçirmektedir. Ancak, güvenlik uzmanları bu virüsün truva ve diğer tipte virüslerinde olabilceğini söylemektedir. Bu virüsü görür görmez kaldırmalısınız.

Facebook virüs temizleme

Facebook Virüslerini Nasıl Kaldırabilirim?

Eğer bu virüsten kaçınmak istiyorsanız öncelikle bu virüsü içeren linklere tıklamamalısınız. Eğer arkadaşınızdan bir mesaj beklemiyorsanız bu tür mesajları gözardı etmeli ve açmadan önce arkadaşlarınıza mesaj atmalısınız. Buna ek olarak, Facebook’da tüm oyun ve uygulamalara ulaşmaktan kaçının çünkü bu uygulamalar virüs içerebilir. Eğer bu virüslerden herhangi birine sahipseniz kimlik hırsızlığını engellemek için Facebook şifrenizi hemen değiştirmelisiniz. Buna ek olarak, arkadaşlarınıza hesabınızın çalındığının bilgisini aktarabilirsiniz. Son olarak da Malwarebytes ı indirip güncelleyin ve tüm sistemi tarayın. Böylelikle PC nizin güvende olmasını sağlarsınız.

Temizleme Programı download.cnet.com/Malwarebytes-Anti-Malware/3001-8022_4-10804572.html?spi=753cfc25c61ae99ce839546d2408e430

Facebook Reklam Virüsünü Nasıl Kaldırılır: Konu İçin teknolojihaber.net/facebook/facebook-reklam-virusunu-nasil-kaldirilir-h3135.html

Facebook Adobe Flash Player Virüsü Nasıl Temizlenir: Konu İçin teknolojihaber.net/facebook/facebook-adobe-flash-player-virusu-nasil-temizlenir-h2712.html

 

 

Son Güncelleme: 31.12.2018 20:37