İnternet Explorer güncellenmiyor nasıl güncellenir

İnternet Explorer nasıl güncellenir

Son güncelleme 1 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

İnternet Explorer kullanımdan kalkması adına resmi açıklama geçen yıl yapılmıştı. Bu konuda İnternet Explorer güncellenmiyor sorununa yanıt bulacağız.

Microsoft, tarayıcı değişimine giderek Microsoft Edge’ ye geçiş kararı aldı. Bir dizi değişimlere bu tarayıcı ile gitti. Önceki tarayıcı üzerinde büyük değişimler yapılamadığından mı yoksa yeni bir marka ile mi çıkma kararı aldı net bilmiyoruz. Ama Edge uzun yıllar önce denemeye açılan bir tarayıcıydı.

teknik destek

İnternet Explorer güncellemesini yapmak isteyenler

İnternet Explorer Windows 8 8.1 ve 10 için son sürümü nasıl edinilir?

Tarayıcıda, Windows 8, 8.1, 10 sürümlerinde zaten mevcuttur. Herhangi bir şekilde indirme yapmanız gerekmez. Ancak Update güncellemelerinin açık olması ve açık tutmak istenilmiyorsa arada bir mutlaka elle güncelleme yapılması programların ilgili birimler tarafından performans iyileştirmelerinin bilgisayara kurulması tavsiye edilir. Bunun için sol altta Windows tuşuna tıklayıp güncelleştirmeleri denetle kısmına gelip açılan ekranda güncelleştirmeleri denetleye basıp bir süre beklenilmesi ve güncelleştirmeleri şimdi yükleye tıklayarak bilgisayara kurulması gerekmektedir. Bu işlem esnasında bilgisayarınız birkaç defa kendini yeniden başlatacaktır.

Tarayıcıya yönelik önemli paylaşımların yer aldığı resmi bağlantı https://www.microsoft.com/tr-tr/download/internet-explorer.aspx

internet Explorer nasil guncellenir
İnternet Explorer güncellenmiyor nasıl güncellenir

İnternet Explorer güncellenmiyor sorunu

Microsoft’ un tarayıcıya olan desteğini sonlandıracağı 2021 yılı içerisinde netleşti. İş böyle olunca sonrasında ne gibi sorunlar çıkacak merak konusu oldu.

Mevcut tarayıcıyı kullanmak zorunda kalanlar ya da ısrarla kullanmak isteyen eski işletim sistemlerine yönelik güncelleme paketlerini öneriyoruz. Artı sağlam bir antivirüs kullanılması şart.

İnternet Explorer güvenlik sorunu

İnternet Explorer kullanmaya devam edenlere önemli bir uyarıda bulunmak istiyoruz. Güncelleme desteği sonlandırılan yazılımların sistemlerde güvenlik açıklarına neden olduğu bilinmekte. Bundan dolayı şirketin resmi güncellemelerinin takip edilmesini öneriyoruz. Belki bir süre kadar güvenlik güncellemelerini yayınlarlar. Yayına alınmazsa sistemde önlem alınması daha sağlıklı olacak.

İnternet Explorer güncellenmiyor ve İnternet Explorer nasıl güncellenir sorusuna teknoloji haber olarak cevap vermeye çalıştık. Güvenlik tarafında sorun yaşayanların sistem geri yüklemeyi çalıştırmalarını öneririz.

teknik destek

Bir yanıt yazın