Chrome Açılış Sayfasını Değiştiremiyorum Google Yapamıyorum

media 4894

Son güncelleme 10 ay by Teknoloji Haber

teknik destek

Google Chrome tarayıcısında açılış sayfasını değiştiremiyorum farklı sitede açılıyor. Reklamlar geliyor farklı siteye gidiyor. Google olarak değiştirme nasıl yapılır?

Chrome Açılış Sayfasını Değiştiremiyorsanız aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz

Arama ve diğer işlevlere anında erişmek için Google’ı ana sayfanız yapın

Google’ı tarayıcınızın ana sayfası yaptığınızda, tarayıcınızı her açtığınızda Google’ı görürsünüz. Ana sayfanızı daha sonra istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz.

Web sitelerini, görselleri, videoları, yeni makaleleri, haritaları ve diğerlerini arayın Ana sayfanızı kişiselleştirin Gmail’e ve diğer favori Google ürün ve hizmetlerinize erişin

Google Chrome Açılış Sayfasını Değiştirme Adımları

Aşağıdaki adımları uyguladıkdan sonra “Malwarebytes” programını bilgisayarınıza kurarak virüs temizliği yapabilirsiniz. Google’ı üç adımda ana sayfanız yapın

chrome açılış sayfası değişmiyor
 

virüs bulaştı

google.com.tr

Google Chrome için Google Açılış Sayfası Yapma:

1- İlk olarak masaüstünüzde bulunan Google Chrome kısayoluna sağ tıklayarak özellikleri seçin.
2- Daha sonra açılan özellikler menüsü altından kısayol sekmesini seçerek, burada bulunan hedef bölümündeki dosya konumunu düzenlememiz gerekiyor.

 

3- Hedef bölümünde “C:UsersMystrandelAppDataLocalGoogleChromeApplicationchrome.exe http://homepage.com.tr” şeklinde bir dosya konumuyla karşılaşacaksınız. Bu dosya konumunu ” C:UsersMystrandelAppDataLocalGoogleChromeApplicationchrome.exe” şeklinde değiştirmelisiniz. Bir başka deyişle chrome.exe’den sonraki bölümü silmelisiniz.

(Not: Dosya konumunda yazan Mystrandel benim kullanıcı adım olduğu için burada bulunan dosya konumunu kopyalayıp yapıştırmamalısınız. Sizin o bölümde kendi kullanıcı adınız yazıyor olacaktır, bu nedenle o kısmı değiştirmeyiniz.)

4- Gerekli değişiklikleri yaptıktan sonra uygula butonuna tıklayarak özellikler sayfasını kapatabiliriz. Homepage.com.tr’i başarıyla kaldırdınız.

Google Chrome’un kurulu olduğu klasörde old_chrome.exe ve chrome.exe olarak iki adet dosya göreceksiniz. Burada Chrome.exe’yi silin, ardından da old_chrome.exe adlı dosyaya fareyle sağ tıklayarak, dosyanın adını Chrome.exe olacak şekilde yeniden adlandırın.

 

Not: Eğer bilgisayarınızın ana sayfası bu işlemi yaptığınız halde hala değişmiyorsa Homepage Remover adlı programı sitemizden indirerek öncelikle anasayfanızı işgal eden uygulamaları kaldırabilirsiniz ve daha sonra aynı adımları tekrar uygulayabilirsiniz. Homepage Remover’ı indirmek için:

Alternatif Yöntemde Combofix programını indirip taratmak. Combofix adresi https://www.teknolojihaber.net/Programlar-Combofix-Programi-373.html

Sistem Geri Yükleme ile sorun çözümü

İlk adım olarak ve fazla uğraşmak istemiyorum diyenler için sistem geri yükleme önerilebilir.

(Bilgisayarınızı açmadan önce f8 tuşuna hızlı hızlı basıp çekerken bilgisayarınızı açınız yine

f8 le basmaya devam ediniz ekranınıza güvenli mod, ağ desteği ile güvenli mod yada güvenli moddan sistem explorer exe komutu ile açıp sistem geri yükleme yapınız. Windows açılıyorsa başlat>donatılar> 
sistem geri yükleme

(Malwarebytes Anti-Malware, Spyware Doctor, STOPzilla, GridinSoft) 

Not: Başlat>tüm programlar>başlangıç’da virüs uzantısı var sağ tıklayıp siliniz. Aynı zamanda program ekle kaldırdan kaldırınız.

Son Güncelleme: 27.04.2017 15:55