Yurt dışından getirilen telefonda güncelleme şebeke sorunu

media 2542

Son güncelleme 4 hafta by Teknoloji Haber

teknik destek

Yurt dışından getirilen telefonda güncelleme sonrası şebeke sorunu yaşıyorum diyenler özellikle servis yok diye uyarı çıkıyorsa imei kaydı veya operatörü aramanız gerekebilir.

Yurt dışından getirilen Android cep telefonunda Android sürüm güncellemesi sonrası şebeke gitti şebeke bulmuyor yok için çözümü arayanlar eğer imei kaydı yapılmışsa işlem çok basit. Ama değilse bu konuda resmi kanallardan işlem yapmanız gerekiyor. Yurt dışından gelen telefonda güncellemeden sonra servis yok çıkabilir.

teknik destek

Aldığınız Android cep telefonu imei atılmasından kaynaklı eğer imei değiştirmişseniz sürüm güncellemesi sonrası şebeke sorunu oluşabiliyor çözümü ya eski sürüm ile güncelleme yapılması ya da imei değiştirilmesi. imei atılması için çözüm adımlar aşağıda yer almaktadır. 

Yurt Dışı Android cep telefonundan *#*#3646633#*#* tuşlarına basıp çıkan sayfadan GPRS bölümüne giriş yapıp imei incellemesinde bulununuz. Daha önce imei atılmış ise bu normal olabilir. Hatta hard reset atıldı ise eski imei geri döner.

Yasal olarak cihazın imei kaydı yapılması gerekiyor. Eğer çözüme ulaşamazsanız sitemizde kesin çözüm olarak imei kaydı nasıl yapılır inceleyiniz.

Telefon güncellemeden sonra şebeke gitti

Dört türlü sorun başlığımız bulunuyor. Birincisi imei kaydı yapılmış ama operatör değişikliği yapıldıktan sonra servis yok yazısının çıkması. Örnek Vodafone’ dan Turkcell’ e geçiş veya Turkcell’ den Türk Telekom’ a geçişte şebeke sorunu bazen çıkabiliyor.

  1. Yapılacak geçiş yapılan operatörü arayıp cihaz imei söyleyip sistemde kayıtlı imei ile aynı mı diye kontrol ettirin. Değilse talep açtırın.
  2. Bazen taşıma başlatılır ve taşıma tamamlandı mesajı gelir ama şebeke yok sorunuyla karşılaşırsınız. Bu durum ise ya tamamlanamadı veya askıda kalmış olabilir.
  3. Telefonda anakart değişimi gibi durumlarda bu sorun çıkar ve operatörü arayarak yine işlem yaptırabilirsiniz.
  4. Yurt dışından telefon getirilir ve imei atılır ve sonrasında bu sıkıntı ile karşılaşılabilir.

Yurt dışından getirilen telefonda güncelleme şebeke sorunu

Son Güncelleme: 24.12.2019 00:30