Yeni Apple TV'nin özellikleri belli oldu

media 1681

Son güncelleme 7 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Apple firması yeni telefon modellerini tanıtmaya hazırlanırken Apple TV 4K modeli de yavaş yavaş gün yüzüne çıkarmaya hazırlanıyor.

Apple firması yeni telefon modellerinin tanıtımını yaparak mobil sektöründe adından sıklıkla söz ettirirken şimdide Apple TV 4K modelini piyasaya  çıkarmaya hazırlanıyor. Apple TV nasıl bir donanım ile geleceği kullanıcılar tarafından merakla beklenilmektedir.

teknik destek

Apple firmasının iPhone tanıtımında, Apple TV 4K modelininde tanıtımını yaptı. Yapılan açıklamalara göre  Apple TV 4K modellerinde işlemci olarak A10X Fusion kullanılacağı ayrıca bu modelde 3 GB RAM yer alacağı açıklamalarda yer almaktadır. Bu özellik ile yeni Apple TV’nin 4K film ve TV dizilerinin yanında farklı işlevleri de olacak gibi durmaktadır. Ayrıca firmanın daha önce çıkardığı yeni iPad Pro modelinde de A10X Fusion kullandığını da hatırlatalım. Daha önceki modelinde ise Apple TV, A8 çip ve 2 GB RAM ile kullanıcılarının karşısına gelmişti.

Yeni Apple TV ‘nin özellikleri

Yeni Apple TV'nin özellikleri belli oldu

Apple TV’nin son modelinde kullanılan bu güçlü işlemci ile 4K videoların oynatılmasında yaşanılacak sorunların önüne geçildiğini söyleyebiliriz. Hatta önümüzdeki bir kaç yıl için yeterli işlemci gücü olduğunu söyleyebiliriz. Apple TV video izleme özelliğinin yanı sıra oyun konsolu gibi üç boyutlu zengin grafikli oyunlarında altından kalkacak gibi görünmektedir. Bu özellikleri ile Apple TV, Nintendo Switch gibi konsollara rakip olacak gibi. Ayrıca yüksek RAM kullanımı bant genişliği ve bellek boyutu gereksimi yüksek olan 4K videolarda önemli bir rol alacak gibi.

Ayrıca Apple TV’de yer alan içerikleri yayınlayacak firmalarında yine bir etkinlikle duyurulacağı gelen bilgiler arasında yer almaktadır. Ayrıca iTunes üzerinden de yeni içeriklerin sunulması içinde gerekli çalışmaların firma tarafından yapılması beklenilmektedir.

Son Güncelleme: 19.09.2017 12:01