Ağ yazıcının ip adresini bulma bağlanma

media 468

Son güncelleme 4 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Ağ yazıcının ip adresi nasıl bulunur ve kurulumla alakalı kısa açıklamamız olacak. Ağdaki ip adreslerini bulmak için program kullanılabilir veya modemden bakılır.

Bir ağ yazıcının ip adresini bulma işlemi için uygulanacak birkaç yöntem bulunuyor. Öncelikle yazıcı internet kablosu ile ağa bağlı olup olmadığını kontrol etmek gerekir. Cihazın internet bağlantısı kontrol edildikten sonra yazıcı özelliklerine ulaşmak için ekranın sol alt tarafında bulunan başlat menüsünden Ayarlar ve Cihazlar seçeneğine ulaşılır.

teknik destek

Cihazlar içerisinde Yazıcı ve Tarayıcılar seçeneği ile devam edilir. Yazıcı aktif ise üzerine sağ tıklanarak Yazıcı Özellikleri açılır. Karşınıza açılan pencerede Bağlantı Noktaları sekmesinden yazıcının bağlantı noktalarına ulaşabilirsiniz. IP bulunması için ağ paylaşımına açık olması gerekmektedir.

IP adresi tespiti

İp yazıcının internet bağlantısının kontrolü, yazıcının paylaşıma açık olması sağlandıktan sonra İP numarası tespiti yapılabilir. İP yazıcı üzerinden bir çıktı alınarak İP numarası alınabilir. Bunun için yazıcı üzerinde bulunan çarpı ( x ) işaretine 5 – 7 saniye kadar basılı tutmak yeterli olacaktır. Bu işlem için yazıcının açık konumda olması gerekir.

Yazıcıdan çıkacak sayfada Ana Ağ Bilgisi, İP bilgisi ve Ağa bağlı yazıcının İP numarası yer almaktadır. Ağ sisteminin yönetimi bağlı olan ana bilgisayar üzerinden ağ üzerinde bulunan tüm cihazların isim ve İP bilgilerine ulaşmak da mümkündür.

Ağa bağlı yazıcıların ip numaralarına Ayarlar (veya Deneti Masası) / Cihazlar / Yazıcı ve Tarayıcılar sekmesini kullanarak, Yazıcı Özelliklerinde Sınama Sayfası Yazdır seçeneği ile de ulaşılabilir.

Ağ yazıcı IP adresi bulma programı

Advanced ip scanner adlı yazılımla ücretsiz olarak ağ taramasını yapabilirsiniz. Bunun dışında ağ tarama uygulaması olarak telefondan fing ile işlem yapılabilir.

  1. Telefondan ip tarama uygulama açıldığında az bekleyip ip’ lerin çıkması beklenecek.
  2. Bilgisayar ile işlem yapıldığında ise tarama komutundan sonra bir kaç dakika beklenip ip analizi yapılacak.

Kablosuz yazıcı bağlantıyla alakalı aşağıdaki görselleri incelemenizi öneriyoruz. WPS ile ağ yazıcı kurulumunu yapabilirsiniz.

Yazıcı özelliğine göre değişiyor. Bazılarında WPS tuşuyla kolayca eşleştirilebiliyor. Bazılarında ise pin yöntemiyle eşleştirme yapılmakta.

Ağ yazıcının ip adresini bulma bağlanma

wps Ağ yazıcı IP adresi bulma programı

Son Güncelleme: 27.03.2020 01:09