Telefonda Minecraft PE server kurulumu ve hatası

Telefonda Minecraft PE server kurulumu

Son güncelleme 2 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Minecraft PE server kurulumu sırasında hata oluştu adlı içeriğimizde server kurma sorunu ve sonrasında nasıl kurulduğunu anlayacağız.

Bir zamanların çokça tercih ettiği Minecraft için geçmişe dönerek server kurulumu yazısını tekrardan yayına alıyoruz. Oyun için genel adımlarda sorun yaşayanların tekrardan sonra kontrol edecekleri bölümler olacak.

teknik destek

Telefona oyun server’ i neden kurulamıyor veya neden çalışmıyor sorusuna yanıt olarak şunlara bakmanızı öneriyoruz:

  • Telefonun çok eski olmasından dolayı sürüm desteğinin kaybetmesi.
  • Cihazda yüklü olan herhangi bir uygulamanın sorun çıkarması.
  • Telefondaki koruma uygulamalarının engel çıkarması.
  • Yazılım ve uygulamaların güncellemelerinin yapılması. Bazen yapılmadığından sorun çıkarken bazen de yapıldığında sorun çıkardığı oluyor.

Pek çoğunuz da Minecraft PE’ yi WiFi üzerinden arkadaşlarıyla oynamıştır. Ama çoğunuz bilgisayardaki gibi Serverlar kurmayı belki telefonda bilmiyor veya yanlış biliyor olma olasılığınız var. Yazımızda Minecraft PE server kurma ve bu serverlara nasıl plugin yüklenir bu konulara değineceğiz.

Minecraft PE server kurulum uygulaması

Minecraft PE server kurmak için iki tane uygulamaya ihtiyacımız olacak. İlki PocketMine – Mp for Android. Bu uygulama, Pluginler yükleme ve server’ in her türlü ayarını yapmamızı sağlayan admin arayüzü olarak da adlandırabileceğimiz uygulama.

  • play.google.com/store/apps/details?id=net.pocketmine.server

İkinci uygulamamız ise MCPE Servers. Bu uygulama kurduğumuz serveri yayınlamaya ve diğer oyuncuların servere girebilmesini sağlamakta.

  • play.google.com/store/apps/details?id=com.mcpeserverslist.android
Telefonda Minecraft PE server
Telefonda Minecraft PE server kurulumu ve hatası

Minecraft server kurulum adımları

1) Öncelikle PocketMine – Mp for Android’i açıp 5-10 saniye bekliyoruz. O sırada kendi dosyalarını sisteme kuruyor çünkü. Ondan sonra gelen seçim ekranında “Soft (recommended)”e tıklıyoruz.

2) Bu işlemden sonra gelen pencere sizin Serverın ayrıntılarını düzenlemeniz için yapılmıştır. Buradan Server’ın ismini, açıklamasını, günlük mesajını, sınır oyuncu sayısı gibi ayarları yapabilirsiniz. Burada herhangi bir önerimiz yok kendi isteğinize göre yapıp “Save” butonuna tıklayın.

3) Gelen pencerede isterseniz “Start Server” butonuna tıklayarak serveri başlatabilir, sağ üstteki seçeneklerden “Properties Editor”e girerek Server’ın ayarlarını değiştirebilirsiniz ya da “Plugins” sekmesinden plugin yükleyin.

teknik destek