TikTok 2 kademeli doğrulama kodu kaldırma

TikTok 2 kademeli doğrulamayı kaldırma

Son güncelleme 2 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

TikTok 2 kademeli doğrulama kodu kaldırma nereden yapılır adım adım yer verdiğimiz makalemizde ayrıyeten kod kaldırma sorununa yer vereceğiz.

TikTok iki kademeli doğrulama kodu kaldırmak ile alakalı uyarı alanlarda bazen yanlış kod hatası uyarısı ile karşılaşırlar. Kronik denilen sosyal uygulama sorunları arasında yer almaktadır. Bu konu hakkında çeşitli çözüm yöntemleri vardır. Eğer sorun çözülmezse kişiye hala 2 kademeli doğrulama kodu gelmeyecektir. Bu da TikTok içerisinde yapılacak olan değişikler için olumsuzdur.

teknik destek

TikTok 2 kademeli doğrulama kodu

İki kademeli doğrulama kodunun kullanılmasının amacı hesabın daha güvenilir olmasıdır. Yani hesapta kullanıcı dışında herhangi bir şey yapılacaksa bu kod ile eşleştirildiği zaman yapılır. 2 kademeli doğrulama kodlarından biri telefon numarası diğeri de TikTok hesabına bağlı olan e mail adresidir. Kişiler hesapları ile bağlantı kurdukları zaman doğrulama kodları buraya gelecektir. Gelen kodlar TikTok’ ta yazıldığı zaman yapılan işleme devam edilmektedir.

İki kademeli, bazı uygulamada iki faktörlü olarak yer alıyor. Hesabın güvenliğini sağlayacak önemli özelliklerden biridir. Bize göre vaz geçilmez bir seçenektir.

TikTok doğrulama kodu gelmeme sebepleri

TikTok 2 kademeli doğrulama kodunun gelmeme nedenleri şu şekilde olabilir;

  • Kod için çok fazla gönderme işlemi istenirse bir süre sonra gelmeyi bırakabilir.
  • Güvenilir olmayan cihazlardan giriş yapıldığında ya da hesap güvenilir olmadığı zaman doğrulama kodu gelmeyebilir.
  • Sürekli farklı cihazlardan ve farklı yerlerden hesaba giriş yapılıyorsa kod gelmeyebilir.
  • Şifrenin sürekli olarak yanlış gelmesi ya da sıfırlanmaya çalışılması durumunda şüpheli davranış olarak algılanabilir ve kod gönderilmez.
  • Aynı anda ya da yakın tarihlerde farklı ülkelerden giriş yapılmaya çalışıldığı zaman kod gönderilmeyebilir.
  • TikTok üzerinden toluluk kurallarına aykırı olan davranışlarda bulunulduğunda ya da rahatsız edici söyle ve paylaşımlarda bulunulduğunda kod gönderilmez.

Yukarıdakileri kontrol ederken dikkat edeceğiniz daha önemli bir kaç öneri daha olacak. Yaşanan durumun belki bir çok kullanıcının etkilenmesi de söz konusu. Ağın yaptığı bir çalışma sebebi ile çıkma olasılığını dikkate alalım ve başka illerdeki arkadaşlarınızla görüşün. Artı tarayıcı bilgisayar gibi alternatif araçlarla denemeniz de gerekiyor.

TikTok doğrulama sorunu için çözüm

Tiktok 2 kademeli doğrulama kodu gelmemesi durumunda aşağıdaki çözüm yöntemleri denenmelidir;

  • Kişiler daha önceden hesabına giriş yaptığı bilgisayardan ya da cihazdan yeniden giriş yaparak deneyebilir. Burada beni hatırla olarak işaretlendiği takdirde tekrar giriş yapılabilir.
  • Teknik sorunlardan dolayı 1 gün boyunca hesaba giriş yapmaya çalışmadan beklenebilir.
  • Bilgisayar üzerinden tiktok.com adresine girilmelidir. Burada uygulamanın ‘?’ kısmına ya da yardım alanına girilerek talep oluşturulabilir. Burada kişiden kimlik doğrulama istenebilir. Birkaç gün beklemeye rağmen hala sorun düzeltilmediyse talebin en baştan yeniden gönderilmesi gereke bilir.
  • Birde hesabınızı işletmeye çevirin. Hesapla alakalı problemlerde işe yaramakta.

İşlemlerde bazen şüpheli olarak algılanan kişilerin işlem engeline takıldığını görüyoruz. Bunun için o gün kullanılan internet ve telefonun dışında bir şeylerle denenmesi daha sağlıklı olacağını düşünmekteyiz. Eğer daha ileri gidilmişse o gün hiç bir şekilde işlem yapmanıza izin verilmez.

TikTok videolari begenenleri goremiyorum 2
TikTok 2 kademeli doğrulama kodu kaldırma

Görseldeki ilk seçeneğe girdiğinizde hesabın türünün değiştirilmesi için bir seçenek var. İlgili alanda kişisel olan hesabın işletmeye çevrilmesi sonucu geçici bir çözüm sağlanmış olacak.

Kod sorunlarında ceza kontrolü

Yukarıda bahsettiğimiz şeyin kontrolü için buradaki adımların uygulanmasını öneriyoruz. Şüpheli, şikayet alan hesap ve ağında genel kurallarına uymayanların bakacakları alanlar aşağıdaki gibidir.

Şimdi hesabınız açılıyor ama kullanım tarafında sorun yaşıyor olmanız durumunda kontrol edeceğiniz en iyi alan profil alanıdır.

Ceza alıp almadığınıza bakmanız için profilde bir değişiklik yapmaya çalışacaksınız. İzin verilmeyen alanlarda yaptırım anlamını taşır.

Tiktok hesabınızda olağan dışı işlemler tespit ettik adlı haberimize de bakarsınız.

teknik destek