Telefona virüs bulaştığını nasıl anlarız?

media 1467

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Android ve iPhone telefona virüs bulaştığını nasıl anlarım diyorsanız, zaten uzun zamandır cihazı kullanıyorsanız bazı sorunları sizden daha iyi anlayan olmaz. Ama tutarsız cihaz hareketleri virüsü ele verebilir.

İnternet üzerinde zararlı yazılımların sayısının artması, kullandığımız akıllı cep telefonlarını da virüs tehlikesi ile karşı karşıya bırakıyor. Üstelik birçok zararlı yazılım, telefonlardaki varlığını hissettirmeyerek önlem alınmasını engelliyor.

teknik destek

Telefona virüs bulaştığını nasıl anlarız sorusunu cevaplandırırken, cihaz üzerinde meydana gelen bazı değişikliklerden bahsetmek gerekiyor.

Telefonuma virüs bulaştı mı?

Telefona virüs bulaştığını nasıl anlarız?

Artan telefon faturası: Akıllı cep telefonunuza virüs bulaşması her şeyden önce telefon faturasını etkileyecektir. Zira bu zararlı yazılımlar bazı özel numaralara sürekli olarak SMS gönderir. Aylık ödediğiniz telefon faturalarında bir artış görüyorsanız, telefona virüs bulaşmış olma ihtimali çok yüksektir.

Pil ömrünün azalması: Her insan, kullandığı cihazın şarjının ne kadar süreyle gideceğini bilir. Ancak telefonunuzda beklenmedik şekilde ani şarj düşüşleri oluyorsa, telefona virüs girmiş olma riski var demektir. Zira bu zararlı yazılımlar sürekli telefon üzerinden işlem yaptığı için, pil ömrünü çok düşürür.

Telefon performansının düşmesi: Zararlı yazılımlar cihaz üzerinden işlem yaparken, diğer fonksiyonların zayıflamasına neden olur. Cihazın aşırı yavaşlaması, uygulamalarda sıkça donmalar yaşanması ve aniden hata verilmesi; virüslere işaret edebilir. Zira akıllı cep telefonlarında hiçbir şekilde ani performans düşüklüğü yaşanmaz. 

Yalnızca cihazların uzun süreli kullanımında, periyodik şekilde bir düşüş görülür. Ancak bu durum kullanıcılar tarafından takip edilebilir durumdadır. Oysa telefonlara virüs bulaşması durumunda; ani performans düşüşleri meydana geldiği için, doğrudan virüslere işaret eden bir nokta olabiliyor. 

Virüs temizleme: Virüs programı kullanacaklar için güncel ve donanımı en az tüketen uygulamaları tercih etmeniz önerilir. Virüsten korunacağım derken telefonu kullanamayacak duruma getirmeyin. Teknoloji haberTeknoloji haberleri


Telefonum kilitlendi virüs bulaştı her şey şifrelendi

Telefonum kilitlendi virüs bulaştı her şey şifrelendi
Son Güncelleme: 02.02.2018 23:02