Turkcell Cep Telefonu Mobil İnternet Ayarları

media 5007

Son güncelleme 6 gün by Teknoloji Haber

teknik destek

Turkcell 3G ve 4.5G internet bağlantı ayarları nasıl yapılır? Wifi internet ayarı. İnternet bağlantısı yapılmıyor. Sonlandırıldı hatası sorunu nedir? internet ayarları sorgulama

Turkcell Cep Telefonu Mobil İnternet MMS 3G 4.5G Ayarları Nasıl Yapılır

Turkcell Cep Telefonu Mobil İnternet Ayarları Hangi Bölümden Yapılır? cep telefonu internet ayarları android wifi bağlantısı sorunu internet wap ayarları manuel turkcell internet ayarları nasıl yapılır

Android ve iPhone cep telefonu kullananlar sitemizden örnek Turkcell Android internet ayarları yazarak konuya ulaşabilirler. Android ve iPhone APN kısmına internet yazmanız yeterli olabilir.

Turkcell Cepten İnternet ayarlarınızı yapmak için; (Ayarlarınızı kaydederken şifre sorulursa 1234 olarak girebilirsiniz) WAP yazıp 2222′ye kısa mesaj gönderebilir, veya www.turkcell.com.tr’de Abone Yardım menüsünde Telefon Ayarları

bölümüne modelinizi seçebilirsiniz.

Turkcell Cep Telefonu İnternet Ayarları

Cepten İnternet’le;

• E-postalarınızı, haberleri, borsayı takip edebilir,
• Merak ettiğiniz bir sorunun cevabını veya trafik durumunu öğrenebilir,
• Bankacılık işlemlerini yapabilir,
• En popüler, şarkı, video, logo, melodi ve oyunları indirebilir,
• Dilediğiniz WAP ve Web sitelerine ulaşıp, internet dünyasını keşfedebilirsiniz…

Turkcell Cep Telefonu Mobil İnternet Ayarları

Üstelik Ekonomik İnternet Paketleri​ ile cepten interneti çok avantajlı fiyatlara kullanabilirsiniz.

 

Turkcell Cepten İnternet‘ten faydalanmak için herhangi bir özel aboneliğe ihtiyacınız yok. WAP uyumlu telefonunuzun WAP/Cepten İnternet ayarlarını yapmanız yeterli.

Cepten İnternet ayarlarınızı yapmak için;

(Ayarlarınızı kaydederken şifre sorulursa 1234 olarak girebilirsiniz) WAP yazıp 2222′ye kısa mesaj gönderebilir, veya www.turkcell.com.tr’de Abone Yardım menüsünde Telefon Ayarları bölümüne tıklayıp telefon modelinizi seçebilirsiniz.

SIM kartınızı yeni bir cep telefonuna takıp kullanmaya başladığınızda, telefonunuzu değiştirdiğiniz sistem tarafından algılanır ve Otomatik Ayar Gönderim Sistemi ile yeni telefonunuzun Cepten İnternet ayarları cep telefonunuza kısa mesajla gönderilir.

İnternet sayfalarının telefonunuzdan açılabilmesi için turkcell-im Cepte İnternet kullanmalı ya da telefonunuzun bir internet tarayıcısı (browser) olmalıdır.

WAP nedir?

WAP, İngilizce “Wireless Application Protocol”ün kısaltılmasıdır. İletişim protokol serilerinden oluşan, kablosuz cihazlar için tasarlanmış bir uygulama ortamıdır. Kısaca WAP, cep telefonunuzdaki özel internet ortamıdır.

Desteklenen veri transfer hızı nedir?

İnternet servislerinde olduğu gibi, kullanılan teknolojinin özelliğinden dolayı, 3G bazlı servislerde sabit veya ortalama bir veri iletişim hızından bahsedilemez. İletişim hızınız, kullandığınız telefon, bulunduğunuz yer, veri trafik yoğunluğu ve erişmek istediğiniz veri ağının bağlantı altyapısı ve yoğunluğu gibi faktörlere bağlı olarak anlık değişkenlik gösterebilir. EDGE ile veri iletişim hızı GPRS’e göre ortalama üç katına çıkabilir. EDGE uyumlu telefonlarda erişilebilecek en yüksek iletişim hızı 236.8 Kbps’dir (saniyede 29.6 KB).3G destekli cep telefonları ise maksimum 7,2 Mbit/sec’a varan hızları desteklemektedir.

3G Hızında İnternet

3G uyumlu cep telefonu olan çalışanlarınız, telefonlarında internet ayarları varsa, 3G hızında internetten faydalanabilir.Ayrıca; INTERNET yazıp 2222′ye gönderince internet “apn” ayarları ücretsiz olarak da kaydedilebilir.

4.5G internet ayarları: Turkcell operatör müşteri hizmetleri çağrı merkezini arayıp 4.5G hizmetinin açık olup olmadığını sorgulatınız. Aynı zamanda sim kartınızın 4.5G uyumlu olup olmadığını da öğreniniz. İnternet ayarları tüm cihazlarda aynıdır. Yani özellikle bir ayarlama yapılmamakta. Sadece cihaz içerisinde şebeke ayarını 4G, 4.5G veya LTE olarak seçmeniz yeterli.

Android internet ayarları: Cihaz içerisinde APN yazan yere internet, mcc 286, mnc Turkcell için 01, Vodafone için 02 ve Türk Telekom için 03.

iPhone internet ayarları: APN bölümüne internet yazmanız yeterli.

Turkcell Cep Telefonu Mobil İnternet Ayarları

Son Güncelleme: 17.04.2017 01:05