Android telefonumun bataryası çabuk bitiyor

media 1232

Son güncelleme 4 gün by Teknoloji Haber

teknik destek

Android cihazlarda erken pil bitiyor sorunu çoğu kullanıcının başına gelmekte. Yıllardır cihaz üreticileri bu konuda önemli çalışmalar yaptı ve yapmaya devam ediyor.

Akıllı telefonların genel sorunlarında biri olan batarya bitme (hızlı şarj yeme) sorunu hemen hemen her kullanıcının yaşadığı sorunlardan biridir. Bu sorunlar genel olarak kullanıcı hatalarından kaynaklanmaktadır. Android bataryasını uzun süre kullanmak için yapılması gereken bazı hususlar var. Bunlara dikkat ederseniz telefonunuzun bataryası daha uzun gidecektir. Şarj erken bitiyor, şarj çabuk bitiyor veya batarya çabuk bitiyor diye sorunların cevabı kullanıcının yaptığı bazı şeylerde aramak lazım.

teknik destek

Android telefonumun bataryası çabuk bitiyor
 

Android çabuk şarj bitme sorununun nedenleri

  • Telefonunun bataryası ölmüş olabilir. Bunu öğrenmenin tek yolu var. Batarya kalibrasyonu yapmak. Telefonun şarjı bitene kadar oynayın ve %0’a geldiğinde kapanmasını bekleyin. Ardından şarja takarak yaklaşık 3 saat bekleyin. Daha sonra şarjdan çıkarmadan telefonu açın 10 dakika baktıktan sonra yeniden kapatın ve 1 saat daha bekletin. Telefonu yeniden açın ve şarjdan çıkarın. 5 dakika bekledikten sonra telefon açık şekilde şarja yeniden takın ve 30 dakika son kez bekletin. Bu kalibrasyon bataryayı kendine getirecektir.
  • Arka planda sizin görmediğiniz uygulamalar şarjı bitirebilir. Bunun için telefonu fabrika ayarlarına döndürün ve tekrar kurun. Bilmediğiniz uygulamaları indirmeyin.
  • Sorun şarj aletinde olabilir. Şarj aleti tam olarak telefonu şarj etmiyordur. %100 dolu gösterse bile pil boş kalıyordur.
  • Uzun ömürlü batarya kullanmak için yapılması gereken ilk şey sürekli şarja tak çıkar yapmamak. Bir kez taktığınızda en az 6 saat şarjda tutun. Sürekli tak çıkarlar bataryanın zamanla ömrünü kısaltacaktır.
  • Batarya ömrünü tamamlamak üzere olabilir.
  • Kullanılan şarj cihazı ve kablosu yan sanayi olabilir.

Bazen yazılım kaynaklı sorunlar pilin erken bitmesine neden olabiliyor. Bu gibi durumlarda sıfırdan yazılım kurulumu gerekebilir.


Android yüklü uygulamaları kaldırmak silmek

Android yüklü uygulamaları kaldırmak silmek
Son Güncelleme: 21.07.2018 00:20