Xiaomi telefonların ekranları artık Samsung' tan

media 1809

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Xiaomi telefon modellerinde kullanılacak olan ekranların üretimini Samsung yapacak. İşte Xiaomi firması ile Samsung arasında yapılan sözleşmeniz detayları….

Çin ülkesinde en çok satılan markalar arasında buluna Xiaomi  markasının üreteceği yeni akıllı telefon modelleri ile ilgili internete yeni bir bilgi sızdı. Gelen bilgilerde Xiaomi firması ile Samsung arasında bir anlaşma yapıldığı bilgisi yer aldı. Peki Xiaomi  ile Samsung hangi konuda anlaşma imzaladılar?

teknik destek

Akıllı ekran üretiminde mobil sektörde iki firma ön plana çıkmaktadır. Bu firmalardan birincisi LG diğeri ise Samsung’tur. Bu iki firma mobil sektöründe bir çok markaya OLED ekran üretimi yapmaktadır. Çin firması Xiaomi’dan gelen haber LG firmasını üzecek gibi. Xiaomi firmasının  yetkililerince yapılan açıklamaya göre yeni çıkacak olan akıllı telefonların OLED ekranları Samsung firması tarafından üretilecek.

Xiaomi telefonların ekranları artık Samsung’tan

Xiaomi telefonların ekranları artık Samsung' tan

Xiaomi firması acaba LG ile değilde neden Samsung firması ile anlaştı ? Xiaomi ile Samsung arasında yapılan anlaşmanın detaylarına bakıldığında Samsung, Xiaomi firmasının aralık ayı içerisinde üreteceği yeni akıllı telefonlara yaklaşık 1 milyon adet 6’inçlik AMOLED ekran üreteceği görünmektedir. Bu siparişin teslim edilmesinden sonra 2018 yılının ocak ayında ise 2.2 milyon AMOLED ekran Xiaomi markalı yeni telefonlarda kullanılmak üzere firmaya teslim edilecek.

Xiaomi  firmasının yaptığı bu açıklama LG ile anlaşmaya ramak kalmışken yapılan bir açıklamadır. Çünkü daha önce yayınlanan bir çok haberde Xiaomi firması LG’den 5.5’inçlik bükülebilir OLED ekran alacağı bilgisi bulunmaktaydı. Fakat LG firmasının bu teslimatı üç ay sonra yapabileceğini firmaya bildirmesinden sonra anlaşma sağlanamamıştı.

Burada Xiaomi firmasının bükülebilir ekran istemesinin sebebi bükülebilir telefon üreteceği anlamına gelmemektedir. Bu ekranlar kavisli telefon modelleri için sadece üretilmektedir. Farklı bir amaç taşımamaktadır.

Ayrıca daha önce yayınlanan bilgilere bakıldığında Samsung firmasının Apple markasının son amiral gemisi iPhone 8 içinde bir çok ekran üreteceği de göz önüne alındığında firmanın önümüzdeki günlerde yoğun olacağı görünmektedir.


Xiaomi Mi 6 satışa sunulmadan tükendi

Xiaomi Mi 6 satışa sunulmadan tükendi
Son Güncelleme: 24.07.2017 12:43