Google' ye para cezası gelebilir

media 1340

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Avrupa komisyonu üyelerinden Google' a rekor 1 milyar Avroluk para cezası gelebilir. Konuyla ilgili Google tarafı ne gibi bir önlemler alacak merak konusu oldu.

Avrupa Komisyonu üyeleri, Google‘a satış araçları ile alakalı durumdan dolayı1 milyar avroluk para cezası vermeyi planlıyor. Financial Times gazetesinde yayınlanan bir rapora göre, Avrupa Komisyonu alışveriş sırasında tekelcilik probleminden dolayı 1 milyar avro (874 milyon avro) para cezası ile Google’a başvurabilir.

teknik destek

Avrupa’ya ait kurumlar, California teknoloji devinin, arama esnasında ve sonuçlarında kendi alışveriş araçlarını ve hizmetlerini rakiplerininkinden daha çok gösterdiğini ve de bu sayede sektörde tekelcilik kavramı oluşturduğunu, bu durumda ise Android işletim sistemini ve diğer çevrimiçi arama ve reklam sistemini kullanarak yaptığını ifade etti.

Google' ye para cezası gelebilir

İnternet devine rekor tazminat

Financial Times, alışveriş davası ile ilgili bir duyurunun önümüzdeki günlerde yapılacağını ve Google’ın 1 milyar Euro’luk para cezasına çarptırılabileceğini bildirdi. Konuyla alakalı, Google’dan henüz bir cevap gelmedi fakat Google, daha öncede bu tür yanlış bilgileri reddetmişti. Kasım 2016’da yayımlanan bir blog makalesinde Google genel müdürü Kent Walker, Avrupa Komisyonu’na karşı yaptığı şikayetinde, Amazon gibi firmaların rekabetçi öneminin ve çevrimiçi alışverişin daha geniş kitlelerin dikkate alınmadığını savundu.

Bu sözler, çevrimiçi alışveriş sahasında Google’ın çok büyük düşündüğünü ve Amazon gibi başarılı siteler ile rekabet içinde olduğunu göstermektedir.
Ayrıca Kent Walker, Amazon’un Komisyon’un üyelerine meydan okuduğunu söyleyerek, Almanya’daki çevrimiçi müşterilerin de üçte birinin Amazon alışveriş sitesinden yaptığını da tekrar vurguladı.
 


Android P indirmeye açıldı ve deneme APK' si

Android P indirmeye açıldı ve deneme APK' si

Android Go ve Google' nin ucuz cep telefonu

Android Go ve Google' nin ucuz cep telefonu
Son Güncelleme: 28.04.2018 06:26