Samsung Galaxy Tab yavaş şarj ne demek

media 542

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Samsung Galaxy Tab yavaş şarj sorunu kullanıcılarını çok sıkıntıya sokabiliyor. Tableti şarj ederken ekrana yavaş şarj uyarısı gelebiliyor. Buna neden olan nedir inceleyelim.

Samsung tablet yavaş şarj sorunu her modelde karşımıza çıkıyor. Gelen mesaj Galaxy Tab A, Tab E ve Tab S3 S6 S5e “Şarj cihazının düzgün şekilde bağlandığından emin olun. Cihazla birlikte gelen şarj cihazını kullanın” hatası şeklinde oluyor. Şarj ederken bazen %7′ de bazende %9′ da kalabiliyor. Şarj yapıyor gibi görünüyor ama yapmıyor olabilir. 

teknik destek

Galaxy Tab şarj çok yavaş doluyor hatta akşamdan sabaha kadar dolmuyor diyenlerinizde oluyordur. Biz bizzat denedik ve hem belli bir yüzdenin üstüne ya çıkamadık ya da çok erken pil seviyesinin düştüğünü gördük.

Tabletin pili neden dolmaz?

Öncelikle aşağıdaki resimde yazan uyarı orjinal şarj cihazının kullanılmamasından dolayı çıkmakta. Kendi şarj aleti arızalandı veya yanınızda değilse her cihaz bu tableti şarj etmeyecektir. En azından istediğiniz gibi olmayacaktır. 

  • Şarj aleti orjinal olması gerekiyor
  • Orjinal yoksa aynı değerlere sahip veya yakın bir cihaz ile deneyin (Voltaj, Amper…)
  • Pil ölü ya da ömrünü tamamlamak üzere
  • Yazılımdan kaynaklı hatalar
  • Uygulama uyumsuzluklarında görülen sorunlar
  • Kullanılan kablonun tabletle alakası olmaması
  • Benzer kullanılan kablodaki tel ve özellik değerinin yetersiz olması

Samsung Galaxy Tab yavaş şarj ne demek

1 Amper ve 2 Amper cihazlarla denemelerde istenilen başarıyı elde edemediğini gördük. Marka faktörü önemli olabiliyor. Bazı üreticiler müadil ürün deselerde çoğu kendi cihazın yerini tutmuyor.


Samsung Galaxy Tab A hard reset nasıl atılır?

Samsung Galaxy Tab A hard reset nasıl atılır?
Son Güncelleme: 15.02.2020 15:19