Facebook Watch arama geçmişi silme video şikayeti

media 746

Son güncelleme 4 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Facebook Watch hiç duydunuz mu? Video şikayet etme ve arama geçmişi silme için hangi adımları uygulamanız gerekiyor kısa anlatımla sorularınıza da yer vereceğiz.

Watch, Facebook tarafından ortaya çıkartılan yeni bir uygulamadır. Popüler video sitelerine göre şu an için pek tutulmasa da hala aktif şekilde kullanılmakta. Bu yazımızda Watch girilen siteleri tek tek silmek kullanıcıların en büyük derdi oluyordu; ama bu uygulama ile bu dert tarih oluyor. Facebook watch arama geçmişi silme ve Facebook Watch video şikayet etme nasıl yapılır resimli anlatıma bakalım.

teknik destek

Facebook Watch

Teknoloji ve internet birbirine bağlantılı olarak her geçen gün gelişiyor ve yepyeni uygulamalar ortaya çıkıyor. Bu uygulamaların temel amacı kullanıcıların işlerini kolaylaştırmak hedef alınır. Facebook arama geçmişini de kullanıcının sadece tek tuşa dokunarak sileceği günler geliyor.

Facebook’un gizlilik kontrolü için sunduğu seçeneklerin yanına eklemeyi düşündüğü Clear History ve Facebook işlem aşamaları ile Facebook geçmişi kolayca temizleniyor. İnternet tarayıcılarındaki çerezlerin ve geçmişin hızlı ve kolay şekilde temizlendiği düşünülür ise Facebook’ta da aynı uygulama devri başlıyor.

Facebook Watch ile yeni uygulama

Bu özellik kullanıma girdiği anda girilen ve ziyaret edilen uygulamalar ve web siteleri ile ilgili bilgileri görünebilecek ve bu bilgiler kolay şekilde hesaptan siliniyor olacak.

Watch arama geçmişi izlenen videoların silinmesi

Her şey kayıt altına alındığı için insanlar, izledikleri videoları silmek isterler. Bizde bu çıkan yenilikte arama geçmişi nasıl silinir göstermek istedik.

Video silme aşamaları aşağıdaki gibidir:

Facebook hesabına girdikten sonra

Hareketler Dökümünü Gör adlı butona tıklamanın ardından.

  • Sol kısımda bulunan menü alanında olan, “Daha fazla” bağlantısına tıklanır.
  • Daha fazla” bağlantısı tıklandıktan sonra karşımıza çıkan listede yer alan, İzlenen Videolar sekmesine tıklanır. Ardından sağ tarafta yer alan, “Video izleme geçmişini temizle” adlı butona tıklanır.
  • Son işlem ile birlikte açılan pencerede de aynı adlı butona tıklanarak işlem tamamlanır.
  • İşlemi tamamladıktan sonra, sayfa yenilendiğinde video izleme geçmişinin silinip silinmediği tekrar kontrol edilebilir.

Tarayıcı da çerezler temizlendiğinde nasıl ki her sitede tekrar oturum açmak gerekiyor ise Facebook geçmişi silindiğinde de tekrar oturum açılması gerekir.

Facebook Watch video şikayet etme

Watch video şikayetinde şikayet nedeni videoda bulunması gerekiyor. Eğer içerikte bir sorun yoksa dikkate alınmayacak ve sık asılsız şikayetler nedeniyle hesabınızda kısıtlamalar olacaktır.

  • Şikayet edilecek videonun yanında yan yana “Üç noktaya” dokunun
  • “Videoyu şikayet et”
  • İlgili başlığı seçin. Nefret söylemi, iğrenç içerikler, şiddet ve taciz, cinsel içerik…

Facebook Watch arama geçmişi silme video şikayetiFacebook video şikayet etme

Son Güncelleme: 26.11.2019 00:38