Instagram kapatılan reklam hesabı açılabilir mi

media 5

Son güncelleme 6 gün by Teknoloji Haber

teknik destek

Instagram kapatılan reklam hesabını açma işlemleri için haklı bir gerekçeniz olması gerekiyor. Haklı sebepleri olanlar için reklam verme yasağı nasıl kaldırılır?

Sosyal ilişkide bulunmak adına oldukça etkili alanlardan bir tanesi olan sosyal medya platformları aynı zamanda satış ve pazarlama konusunda da kullanılır. Etkileşim konusunda başarılı olmasından dolayı sürekli satış ve reklam alanlarının vazgeçilmezleri arasında bulunan Instagram reklam hesapları açılmasını ister.

teknik destek

Reklamlarınızı reklam hesapları sayesinde yönetebilir ve gerekli şekilde satışlarınızı tamamlarsınız. Eklediğiniz içeriklerin onay alması süreci de atlanmaması gereken adımlar arasında bulunur. Reklam verme hesabınızla alakalı sorun yaşamanız durumunda ise yapılması gereken bu konunun çözülmesi için harekete geçmek olmalıdır.

Ağlar üzerinden para kazananların uğrak yerlerinden en popüler olan instagram‘ da reklam önemli bir faktördür. Tespit, gümüş yüzük, kolye, deri cüzdan ve elbise gibi çok sayıda ürün yelpazesini bu ağda bulaşacaksınız.

Hesap kalitesi sekmesi

Güvenli bir ortamda hesabınızı kullanmak ve güvenilir satışlar yapmak istediğinizde yapmanız gereken hesabınızı kontrol altında tutmaktır. Reklam ilkelerimiz ve hizmet koşullarımız kısmından yapılan kontrollerde uyulmayan süreçlerle alakalı hesapların kapatılması veya yaptırım uygulanması durumu olduğu fark edilir. Böyle olduğunda hesap kalitesi sekmesinden kontrolleri yapmak önemlidir.

Birde son zamanlarda yaptığınız şeyleri düşünmenizi öneririz. Oluşturduğunuz kampanya, içerikte kullanılan metin ve diğer faktörlere bakmak gerekiyor. Örnek eklenen numaranın, URL’ nin ve bilgilerin kurallara uygun olması.

Instagram kapatılan reklam hesabı açılabilir mi

Hesabınızın denetlenmesi

Hesabınızın denetlenmesi ve sorun olmadığının anlaşılması ile birlikte yeniden açılması, reklam yasağının ortadan kaldırılması sağlanabilir. Bu tarz sorunların giderilmesi konusunda hesap kalitesi aktif olarak çalışır.

Instagram hesapların güvenli ve kaliteli olması, reklamların yanıltıcı bir hal almaması adına bir takım önlemler almıştır. Bunun için reklam engeli durumu karşılaşılan önlemlerden yalnızca bir tanesidir. Kısa süre içinde gerekli geri dönüş yapılacağından işlemler eski haline gelir. Reklamları da kullanmaya ve eklemeye devam edebilirsiniz.

Engellenen reklam hesabını açma

Öncelikle bir ceza alındı mı bunun kontrolü gerekiyor. Reklam paneline girişte uyarı verebilir. Bunun dışında kayırlı mail adresinize bilgi gelebilir.

  1. Genelde yaşanan aksaklıklardan biri olup olmadığının araştırılması gerekiyor. Belki o güne özel bir sıkıntı çıkmış olabilir.
  2. Eklemiş olduğunu son şeyleri durdurun veya kaldırınız.
  3. Başka bir sistemden veya telefondan girerek deneyiniz.
  4. Uyarı almadınız ama reklam veremiyorum diyorsanız bir kampanya daha oluşturup test ediniz.
  5. Baştan aşağıya ayarların incelenmesi gerekebilir.
  6. İçerikten rahatsız olanlar tarafından şikayet edilmiş olabilir.
  7. Başka bir Facebook hesabınız varsa onla bağlayarak onun üzerinden reklam hesabı oluşturarak deneyiniz.

Bunların değerlendirilmesi gerekiyor. Sonra düzeltecek iyileştirmelerde bulunun. Reklam itirazında bulunabilirsiniz. Birde çok sık yaptığınız bir şeyin buna neden olma olasılığı var. Burada da yapacağınız bir süre ya da ertesi güne kadar hesaba girmeden beklemeniz olacak. Geçici bir engel uygulanmış olabilir.

Son Güncelleme: 26.08.2021 03:27