Apple Card nedir ve geliyor

media 1044

Son güncelleme 5 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Apple kredi kartı geliyor. Kendine özgü bir kart çıkaran Apple, bunun adına Apple Card diyerek hizmete açıyor. Türkiye ve çok sayıda ülke için henüz bilgi bulunmuyor

Teknoloji devlerinin finansal teknolojiye yönelmesi, Apple’ın da bu konuda harekete geçmesine sebep oldu. Apple, birçok yeni hizmetini tanıttığı etkinlikte Apple Card’ı da duyurdu. Apple Card, anlaşmalı tüm yerlerde kredi kartı görevi görüyor ve para transferi, alışveriş gibi eylemlerin kolaylıkla yapılmasını sağlıyor. Apple Card, diğer kredi kartlarına göre çok daha şık bir tasarıma sahip.

teknik destek

Apple Card, Card’ın üzerinde kart numarası, CVC numarası veya son kullanım tarihi bulunmuyor. Bu şekilde kişisel verilerin gizliliğine önem veriliyor. Apple Card’ın en önemli artısı kullanıcılarına para iadesi yapıyor olması. Yani harcanan tutarın %2’sini Apple kullanıcıya geri gönderiyor. Ayrıca Apple Card ile bir Apple ürünü alındığında geri iade edilen ücret, alışverişin %3’ü. Apple bu sistemine Daily Cash adını verdi.

Apple Card nedir ve geliyor

Apple Card nasıl alınacak?

Apple Card sahibi olmak isteyenlerin Apple Wallet uygulamasından kayıt olması ve dijital bir kart numarası alması yeterlidir. Bu adımlardan sonra kullanıcı, Apple Pay’in geçerli olduğu her yerde kartını kullanabilecek. Ayrıca aynı uygulama üzerinden tüm hesap hareket ve detayları da kontrol edilebilecek. Apple Card, ABD’de yaz aylarında hizmete girecek. Türkiye’ye ne zaman geleceği ise bilinmiyor.