Android Cihazlarda Truva Atı Virüsü Saldırısı

media 4420

Son güncelleme 10 yıl by Teknoloji Haber

Android telefonda ve tablette truva atı virüsü saldırısı görüldü. Virüs bulaşan telefonu temizlemek için yazılım güncellemesi yapılmalı.

Android Cihazlarda Truva Atı Saldırısı

Son zamanlarda Android cihazlara özellikle telefonlara sızmayı amaçlayan virüsler ortaya çıkmaya başladı bu konuda küresel siber güvenlik şirketi Symantec’ in yazılım mühendisi Andrea Lelli, blog sayfasında paylaştığı yazısında, ‘Androrat’ tabanlı yeni ve gizli kötü amaçlı yazılımın ortaya çıktığının uyarısını yaptı.

teknik destek

Android Cihazlarda Truva Atı Virüsü

Android Cihazlarda Truva Atı Virüsü Saldırısı

teknik destek

Androrat, bir RAT olan Android işletim sistemiyle çalışan tüm cihazların bir virüsle hacker tarafından ele geçirilmesinde araç olarak kullanılıyor.

Lelli, açıklamasında korsanların RAT kodlarıyla en çok ABD ve Türkiye’ye sızıntılar yapmaya çalıştığını’ belirterek, bu virüs tehdidinin küresel alanda da arttığı uyarısını aktardı.

Web tabanlı yazılım geliştirme platformu GitHub’ da Kasım 2012’de yayımlanan Androrat, Android cihazlari çin hazırlanan açık kaynaklı bir RAT aracıdır. Android Uygulama Paketi APK  kapsamında sunulan bir uygulama olan Androrat, bir uygulamanın SMS atarak veya spesifik bir telefon numarasıyla arama yaparak aktif edilmesini sağlıyor.

Uygulamanın ulaştığı bilgiler, çağrı günlüğünü, bağlantı bilgileri, tüm SMS mesajlarına erişim sağlayabiliyor. Dahası, konuşma esnasında gerçek zamanlı takip yapabilme özelliği’ de var, telefonun kamerasıyla fotoğraf çekebiliyor, telefonun mikrofonundan ses verisi aktarılabiliyor. Kısaca çok tehlikeli bir Truva Atı saldırısı.

Son Güncelleme: 01.06.2017 03:04