500 İç sunucu hatası çözümü 2019

media 28

Son güncelleme 4 gün by Teknoloji Haber

teknik destek

Linux / Unix, VMware, WHM / Cpanel yedek alma. Sunucudan yedek alma nasıl yapılır? Linux sunucudan yedekleme ve 500 iç sunucu hatası için çözüm önerileri. PHP.ini ile hatanın çözümü sağlanabilir.

Sunucu hatalarnı Php.ini dosyası ile sorunsuz çözme imkanı bulunmakta. Linux centos üzerinde Memory limit arttırmayı aşağıdaki resimleri sırasıyla uygulayarak yapabilirsiniz; Öncelikle filezilla indirip kurup çalıştırıyoruz. Ana dizinden /usr/lib/ kısmına giriyoruz aşağıdaki gibi 500 iç sunucu hatası nasıl çözülür?

teknik destek

Linux / Unix, VMware, WHM / Cpanel yedek alma

Burada gösterdiğim php.ini yi bilgisayarımıza sürükle bırak yöntemiyle çekiyoruz masa üstümüze ardından bunu ++notepad ile açıp ctrl f tuşuna basıp arama kısmına memory yazdığımızda karşımıza aşağıdaki gibi bir alan gelecektir.

500 İç sunucu hatası çözümü

memory limit ayarları ve mavi taranan bölümü kendinize göre kaç mb isterseniz ayarlayıp kayıt edip (php.ini filezilla yardımı ile sunucuya gönderiyoruz yedek php.ini alınız) WHM/CPANEL e girip apache web server restart ediyoruz genelde sol menüde alt kısımda yer alır , İşlem tamamlanmış oluyoruz.

WHM Cpanel Php.ini ayarları not: Değerleri girmeden önce sunucu firması ile görüşüp kaç mb yapacağınıza birlik’de karar verebilirsiniz. Unutmadan kullandığınız bir eklentide buna sebep olabilir. Örnek: Wordfence eklentisi panel’de sol taraf’da bulunan Wordfence’den options’a giriş yapıp kullanılan belleği düşürebilirsiniz.(16mb)

Filezilla Kullanımı: Sunucu yazan yere ip’ini yazıyorsunuz. Kullanıcı Adı bölümüne genel’de root oluyor. Parola bölümüne sunucu şifresi. Kapı yazan bölüme 22 (port) bu bilgileri sunucu firman’dan isteyebilirsiniz

Putty ile site yedeği alma
 

500 sunucu hatası! Sunucu’dan yedek almak için: Putty programı çalıştırıp yukarıdaki sunucu bilgilerini girmeniz gerekiyor örnek kullanıcı root şifre girdiğinizde karekterler görünmeyecek bağlantı yaptık’dan sonra aşağıdaki komutu yapıştırınız yada yazınız.

“for i in  $(ls /var/cpanel /users); do /scripts/pkgacct $i;done”

Son Güncelleme: 31.12.2018 20:44