Flaş: Türkiye' deki tüm kredi kartları internetten alışveriş yapmaya kapatılıyor!

media 2365

Son güncelleme 6 gün by Teknoloji Haber

teknik destek

Ülkemizde de oldukça yaygın bir şekilde kullanılan ve milyonlarca kişinin evinde oturduğu yerden alışveriş kolaylığı dolayısı ile sık sık kullandığı kredi kartları ile internetten alışveriş iptal ediliyor!

İnternetten alış veriş BDDK tarafından alınan karar doğrultusunda iptal ediliyor. Detaylar yazımızda.

teknik destek

Günümüzde hemen hemen herşeyin güvenilerek kolayca alınabildiği e-ticaret siteleri, diğer bir değişle sanal mağazalar, satış rekorları kırarak milyonlarca TL ciro yapıyorlar. Tüm bu alışveriş imkanını sağlayan ise şüphesiz herkeste en az bir tane olan kredi kartları.

Kredi Kartları İnternetten Alışverişe Kapatılıyor

Flaş: Türkiye' deki tüm kredi kartları internetten alışveriş yapmaya kapatılıyor!

Herşey güzel gibi gözükse de, tüm bu kolaylığın yanında, kredi kartlarının kullanımından ve e-ticaret sitelerinin güvenlik açıklarından faydalanmak isteyen kötü niyetli hackerlar sebebiyle çok ciddi bir risk de beraberinde gelmekte. İşte tam da bu sebepten ötürü Türkiye’deki tüm banka ları denetleyen ve çalışma koşulları konusunda kararlar alan BDDK, kullanıcılar arasında ciddi oranda mağduriyetin yaşanması ve güvenlik zafiyatının oluşması sebebiyle Türkiye’de bulunan sayısı 175 milyon adeti geçen tüm kredi kartlarını internetten alışverişe kapatıyor. Evet yanlış duymadınız, 17 Ağustos 2017 tarihi itibariyle artık mevcut kredi kartınız ile internetten alışveriş yapamayacaksınız.

tüm kredi kartları internetten alışverişe kapatılıyor

Elbette bu bir güvenlik önlemi ve izni veya başka sebeple kredi kartı internetten alışverişe açılmış, kötü niyetli kişiler tarafından kredi kartı bilgileri ele geçirilmiş kişilerin güvenliği sağlamak amacılığıyla tabiri caizse bir “sıfırlama” adımı. Yani siz yine de kredi kartınız ile internetten e-ticaret sitelerinden veya başka biryerden alışveriş yapmak isterseniz, bankanızla iletişime geçerek yeniden kredi kartınızın internet üzerinden alışverişe açılmasını sağlayabilirsiniz.

Oldukça önemli ve yerinde olan bu “sıfırlama” adımının bir benzerinin de nüfus cüzdanları / kimlik kartları için yapıldığını kısa süre içerisinde duyarız. 


Facebook Gmail Hotmail Hesabımın Şifresi Çalındı

Facebook Gmail Hotmail Hesabımın Şifresi Çalındı

Android Facebook Bankacılık Güvenlik Uygulaması Dr.Safety

Android Facebook Bankacılık Güvenlik Uygulaması Dr.Safety

Facebook Kredi Kartı İle Yapılan Alış Veriş İptali

Facebook Kredi Kartı İle Yapılan Alış Veriş İptali
Son Güncelleme: 14.03.2017 19:35