iPhone ikinci OLED ekran tedarikçisi LG oldu

media 1797

Apple, iPhone 8 modeli için ikinci bir firma ile anlaştı. Apple firması mobil sektördeki rakiplerini geride bırakabilmek için ekran panelinde önde olan firmalardan biri ile daha anlaşma sağladı.

teknik destek

Apple firması amiral gemisi iPhone‘nu çıkarmak için hazırlıklarını tamamlıyor. Şirket telefon için alacağı ekran firmalarını yavaş yavaş belli ediyor. Apple 10. yılına özel bir telefon üreterek rakipleriniz geride bırakmak için ekranlarının bir kısmını ekran üretiminde önde olan firmaların birine yaptırmak için çalışmalarını başlattı.

Geçen dönemde Apple ezeli rakibi Samsung’la OLED ekran üretimi için anlaşma sağlamıştı. Şimdi ise yine büyük bir firma olan LG ile de OLED ekran anlaşması sağladı. 

teknik destek

Bu hafta yayınlanan KGI raporunda yer alan bilgiye göre Apple firmasının ikinci OLED ekran üreticisi belli oldu. Raporda yer alan bilgilerde ise LG Display Apple firması için OLED ekran üretimi yapacak.

Ünlü analist Ming-Chi Kuo tarafında yayınlanan raporda 2018 yılında Apple firmasının OLED ekranları LG firmasına üreteceğine dair bir çok faktörün olduğunu belirtmişti.

iPhone ikinci OLED ekran tedarikçisi LG oldu

iPhone ikinci OLED ekran tedarikçisi LG oldu

OLED ekran parçası yine çıkacak olan iPhone modellerinin en önemli parçasını oluşturacağından dolayı LG firmasının 2018 yılından itibaren Apple için yeni OLED ekranlar üreteceği özellikle bu raporda yer aldı.

Ming-Chi Kuo yayınladı raporda ayrıca LG firmasının diğer endüstri tedarikçileri ile daha iyi işbirliği yapabilmek için sevkıyat verimini en üst düzeyde tutacağı bilgisi de yer aldı. www.teknolojihaber.net

Fakat şuan resmi kayıtlara göre OLED ekran üreticisi olarak Samsung görünmektedir. LG firmasının  ise Samsung ile aynı üretim modeline sahip olduğundan Apple firmasına ikinci ortak olacağı neredeyse kesin bakılmaktadır.

LG firmasını gibi ekran üretiminde zirve olan bir şirkete OLED ekran ürettirecek olan Apple firması bu sayede telefon kalitesini artıracağı düşünülüyor.


Samsung' dan iPhone 8 için OLED ekran

Samsung' dan iPhone 8 için OLED ekran
Son Güncelleme: 01.08.2017 18:15