Sony Xperia X konsept yazılım sona erdi güncelleme yayınlandı

media 2041

Sony firması, Xperia X modeli için daha önce çıkarmış olduğu konsept yazılımını bitirdi. Artık Sony Xperia X modeli için yeni yazılım güncellemesi yayınladı.

teknik destek

Sony markası ülkemizde ve dünyada popülaritesi yüksek olan bir markadır. Sony firmasının çıkarmış olduğu bütün teknolojik ürünler piyasada kendine özel bir yer edinmiştir. Sony marka olarak insanlara güven vermektedir. Bu kaliteli firmanın cep telefon sektöründeki modeli olan Xperia için yayınlamış olduğu yazılım güncellemesi ve bu güncelleme ile gelen yenilikleri yazımızda paylaşacağız.

Sony akıllı telefon modelleri için son güncellemelerini yayınlamadan önce konsept yazılım diye adlandırdığı bir ön güncelleme yayınlamaktadır. Bu tarz bir sistem sadece sony markasında bulunmaktadır. Bu konsept yazılımları yayınlamasının amacı gelecek güncellemelerde telefonda oluşabilecek sorunları önceden tespit edip çözüm üretmektir. İşte daha önceleri yaptığımız haberlerde firmasnın Sony Xperia X modeli için konsept yazılımı hazırladığını duyurmuştuk. Yaklaşık 4 aylık bir sürenin ardından firma konsept yazılımına son vererek telefon için gerçek güncellemesini yayınladı. İşte gelen güncellemeye ait detaylar…

teknik destek

Sony Xperia X konsept yazılım sona erdi

Sony Xperia X konsept yazılım sona erdi

Sony yeni çıkan bu modeli için yukarıda belirttiğimiz gibi uzun bir süredir konsept yazılım sürecini devam ettirmekteydi. Fakat firma aldığı kararla bu yazılım sürecini sonlandırdı. Xperia X modeli için daha önceleri beş farklı konsept yazılım yayınlayan firma bu son güncellemesi ile birlikte bu yazılımı sonladırarak güncellemeyi yayınladı. Her gelen konsept yazılımında firma yeni bir özellik ekleyerek telefonda test uygulamalarını yapmıştı.

En son yayınlanan güncelleme sürümü ise 38.4.A.0.39 numarasıyla adlandırılmıştır. 

Gelen güncellemeler de ilk olarak tabi ki güvenlik güncelleştirilmeleri yapıldı. Ayrıca bu güncelleme düşük bellek kararlığı sorununa da çözüm üretmiş gibi duruyor. Tabi ki bu son güncelleme konsapt yazılımını da sonlandırdı. Diğer bir özellik ise GPS bağlantısı ile ilgilidir. Gelen güncelleme GPS bağlantı süresini oldukça kısaltmışa benziyor. Diğer bir sorun şarj sırasında bildirimde yaşanan sıkıntıydı. Bu sorunda bu güncelleme ile birlikte çözülmüş oldu.


Sony Xperia X eklenen yeni özellikler nelerdir

Sony Xperia X eklenen yeni özellikler nelerdir
Son Güncelleme: 07.05.2017 18:27