Whatsapp Uygulaması Nedir ve Ne İşe Yarar?

media 2552

Whatsapp ’ta Karşılaşılan Problemler – Whatsapp Nasıl Kullanılır? Whatsapp yedek nasıl alınır? Yedek alma nasıl yapılır? Whatsapp sorunları çözümleri.

teknik destek

Whatsapp Uygulaması Nedir ve Ne İşe Yarar? – Whatsapp’ta Karşılaşılan Problemler – Whatsapp Nasıl Kullanılır?

teknik destek

Akıllı cep telefonu ve internet’ i olup da neredeyse Whatsapp uygulamasını kullanmayan yoktur her halde. Hayatımızda yer alan Facebook’ dan sonra en çok kullanılanlardan biridir Whatsapp.

Teknoloji çağının getirdiği yenilikler insanların hayatlarını her geçen gün daha da kolaylaştırmakta. Her gün iletişimle ilgili yeni uygulamalar üretilmekte ve insanların kullanımına sunulmakta. Bunlardan birisi de haberleşmemize yarayan whatsapp uygulaması. Son yıllarda en çok tutulan uygulamalardan biri konumuna geldi.
Whatsapp Uygulaması Nedir ve Ne İşe Yarar?

Akıllı telefonların piyasada yaygınlaşmasıyla birlikte en çok kullanılan uygulamalar arasına giren Whatsapp İnternet üzerinden karşılıklı mesajlaşabilme ve dosya gönderebilmeye yarayan bir programdır. Akıllı telefonlarda kullanılabilen bu program ile dünyanın neresinde olursanız olun internet bağlantısı aracılığıyla mesajlaşabilme olanağı sunuyor.

Whatsapp Kullanımı

Elinizde bulunan herhangi bir akıllı telefon ile watsapp kullanımını uygulayabilirsiniz. Piyasada kullanılan 2 tür mağaza bulunmakta. Iphone marka telefonunuz varsa AppStore’dan, Android destekli diğer telefonlarda ise Google PlayStore’dan indirebilirsiniz. Tabi bunu gerçekleştirebilmek için ilk önce bir internet bağlantısı gerekiyor.
Telefona kurulum gerçekleştirdikten sonra program, rehberinizdeki isimleri bularak onlara daha kolay ulaşmanızı sağlıyor. Ve böylelikle mesaj, fotoğraf, video vs. gönderebilirsiniz.

Whatsapp Uygulaması Nedir ve Ne İşe Yarar?

Whatsapp’ ta Karşılaşılan Problemler

Bu başlıktan önce anlattıklarım kullanımına yeni başlayanlar içindi. Tabi ki bu programları kullanırken sorun yaşayan insanlar da bulunmakta.
En çok karşılaşılan sorun insanların bu programın internet vasıtasıyla çalıştığını bilmediğinden kaynaklanmakta. Uygulama için gereken tek şey bir GSM operatörü aracılığıyla satın almış olduğunuz internet paketi veya bir Wi-Fi bağlantısı gerekmekte. Google PlayStore’dan indirirken herhangi bir ücret gerekmemekte.
Yaşanılan problemlerden birisi ise kısa bir zaman öncesine kadar mesajların yedeklenememesiydi. Telefonunuzun başına bir iş geldiğinde(kaybolma, bozulma gibi) önemli mesajlaşmalar kaybolmaktaydı. Whatsapp yeni getirdiği yedekleme önerisi ile mesajlarınızı günlük, haftalık ya da aylık olarak otomatik yedekleme olanağı sunuyor. Tabi yedeklenmesini istiyorsanız bununla ilgili bir işlem yapmanız gerekmekte. Programa her hafta yeni güncellemeler gelse de uygulamayı kullanan insanların karşılaştıkları sorunlardan birisi de bağlantı problemi. Bunun gibi bir problem yaşıyorsanız, büyük ihtimalle internet bağlantınız da sorun vardır. Bazı Wi-Fi bağlantıları whatsapp’ta mesajlaşmanıza engel olabiliyor.

 

Eğer kullandığınız bir internet paketi varsa mobil veriyi açarak mesajlaşmaya devam edebilirsiniz. Yoksa başka bir Wi-Fi bulmanız gerekmekte.
Watsapp da yaşanan problemlerden en sık görülenleri ve nasıl çözüldüğüyukarıda anlatıldığı gibi. Bunlar insanların dile getirdiği en büyük sıkıntılardan. Her ne kadar sorunlar düzeltilmeye çalışılsa da mutlaka başka problemler ortaya çıkıyor. Çözülemeyen bir probleminiz varsa yeni güncellemeyi beklemelisiniz.

Son Güncelleme: 11.03.2017 02:29