Word dosyasına şifre koyma resimli anlatım

media 724

Son güncelleme 4 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Word şifre nasıl koyulur sorunuza cevap olarak resimlerle anlattığımız teknoloji haber kullanıcıları sizler için hazırladık. Office yani ofis şifre koyma adımlarını inceleyelim.

Word dosyasına şifre koyma, çoğunlukla önemli ve gizli olan belgeleri başkalarının görmesini engellemek için tercih edilen eski yöntemlerden biri. Günümüzde çok fazla kullanılmayan ama hala kullanıcısı olan bir yöntem. Yazımız office 365 üzerinden resimli anlatım yapılmıştır. Ofis 2016, 2019 ve ofis 2020 Word belgesi içinde büyük ihtimal aynı bölümleri takip ederek işlem yapılacaktır.

teknik destek

Word belgesi nasıl şifrelenir diye soranlar için görsel adım adım hazırlanan anlatıma katkı sağlamak isteyenler yorumlarınızı bekliyoruz.

Uyarı! Word koyulan şifresiyi unuttum veya Word şifresini unuttum diyenler için şifre kırmada kullanılan programlar belki işinizi görebilir. Bu kullanılan şifreleme sürümlere göre değişim gösterecektir.

Word şifre koyma

  • Mevcut belgemizi açıyoruz
  • Yukarı sekmelerden “Görünüm” tıklanacak
  • Hemen alt kısımda “Özellikler” seçeneğine girin
  • Sağ kısımda “Belgeyi koru” tıklıyoruz
  • Parola ile şifrele” 
  • Parolanızı yazınız

Word dosyasına şifre koyma resimli anlatımWord şifre koymaWord şifre nasıl koyulur

Ofis belgesini şifreleme işleminde bazı sürümlerde farklı bölümden işlem yapıldığını belirtelim. Bu yazımız yeni sürümlere örnek olarak hazırlanmıştır. Word parola koymadan önce güvenirliğinden emin olacağınız karışık ve uzun bir parola belirlemenizi öneriyoruz.

Son Güncelleme: 04.12.2019 00:03