Bilgisayar arasında dosya paylaştırma Windows 10

media 557

Son güncelleme 4 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Bilgisayar arasında dosya paylaştırma veya diğer bir adıyla bilgisayardan bilgisayara dosya aktarma işlemi için çoğunlukla bulut sistemleri tercih edilmekte.

Günümüzde hemen hemen her yerde bilgisayar görmek mümkündür. Her alanda kullanılmasına rağmen tam anlamıyla nasıl kullanılacağı hakkında tüm bilgilere sahip çok az kullanıcı bulunuyor. Bu yazımızda size önemli bir bilgi vereceğiz. Diyelim ki bilgisayarınızdan başka bir bilgisayara dosya aktarımı yapmanız gerekiyor. Fakat dosyanızın boyutu büyüktür. Bilgisayardan bilgisayara dosya gönderme işlemi için bulut veya ağ paylaşımı yapılabilir.

teknik destek

​​​​​​Dosya paylaşım yapma yolları

Bunun için flash bellek kullanabilirsiniz ama dosyayı kesmeniz gerekir. Ya da internete yükleyebilirsiniz ama yükleme ve diğer bilgisayara indirme işlemi uzun sürecektir. Bu yazımızda size Bilgisayar arasında dosya paylaştırma işleminin en kısa halini sunacağız. Üstelik herhangi bir teknik yardıma ihtiyacınız olmayacak.

  • Denetim masasını açın
  • Ağ paylaşım merkezine tıklayın
  • Yandaki “Gelişmiş paylaşım ayarları”açın
  • Ağın bulunmasını açın
  • Dosya ve yazıcı paylaşımını da açınız.

En hızlı dosya paylaşımı nasıl yapılır?

İlk olarak denetim masasını ardından ağ ve internet kısmına tıklayın. Ağ ve paylaşım merkezi menüsünü açın. Sol üst köşede bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin kısmına girin. Wi-Fi ağ arayüzüne tıklayıp açılan pencere de sağ tıklayarak özellikler deyin. Karşınıza çıkan pencerede internet protokolü sürüm 4 kısmını seçin.

İki bilgisayarın IP adresini girin ve tamam deyin. Adresleri girdikten sonra masaüstüne yeni klasör oluşturun. Klasöre sağ tıklayıp özellikler kısmına geçin. Ardından paylaşım sekmesinde gelişmiş paylaşımı kısmına tıklayın.

Açılan pencerede bu klasörü paylaş kutucuğunu işaretlemeniz gerekir. İzinler kısmında izin ver dedikten sonra iki bilgisayara da IP adreslerini girerek uygula demeniz yeterli olacaktır. Artık istediğiniz dosyayı paylaşabilirsiniz. Kolay gelsin. ​​​​

  1. Önerimiz yeni bir klasör oluşturularak üzerinde sağ tıklayıp şuna erişim verin
  2. Belirli kişilere veya ev iş ağı

media 554

İnternetten dosya paylaştırma

Google Drive ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Yedeklemede de sık kullanılan bir yöntemdir. Gmail hesabınızın olması yeterli. Çok büyük disk yapılarına ihtiyaç duyulan bir veriniz varsa uygun ücretle aylık veya yıllık abonelik işlemini başlatabilirsiniz.

Son Güncelleme: 11.02.2020 12:41