Facebook eski numarama kod gönderiyor

media 15

Son güncelleme 4 hafta by Teknoloji Haber

teknik destek

Hesaba giriş yapamıyorum kod istiyor ve kodda eski telefon numarama gidiyor. Facebook eski numarama kod gönderiyor çözümü için bir şeyler deneyebilirsiniz.

Güvenlik kodları ve doğrulama işlemleri her zaman hesapların güvenli olması adına önemlidir. Sosyal medya platformları kişisel bilgilerin de ekleniyor olmasından dolayı güvenlik konusunda her zaman öncelikli davranır. Hesapların güvenli olmasını sağlamak adına talep edilen iletişim numaralarına doğrulama kodu gönderilmesi yoluna gidilir.

teknik destek

Doğrulama kodu sayesinde hesabınızın güvenli ve hesaba erişmeye çalışanın gerçekten hesap sahibi kişi olduğuna dair herhangi bir soru işareti kalmaz. Bu sayede güvenlik de sağlanmış olur. Hesap açarken talep edilen numaranıza gelen kodu istenen alana girmeniz halinde kolaylıkla onaylama yapılmış demektir.

Hesaba giriş yapmaya çalıştığınızda kod isteniliyorsa ya daha önce kullanmadığınız bir cihazla giriş yaptınız ya da şüpheli olarak görülen bir davranış sergilediniz. 

Eski numaranın değiştirilmesi

İlk hesabınızı açarken eklediğiniz numaranın zaman içinde çeşitli nedenlerden dolayı değişmesi gerekebilir. Bu durumda yapılması gereken:

  • Hesabınıza giriş yapmalısınız,
  • Hesabın gizlilik ve güvenlik menülerine ulaşmalısınız,
  • Numara doğrulama için gönderilecek olan telefon numarasını kontrol edebilirsiniz,
  • Kontrol sonrasında onaylamayı unutmamalısınız.

Görüldüğü üzere kısa ve kolay birkaç adım sayesinde değişim yapılması mümkün hale gelir.

Numara değişmesine rağmen hala eski numaraya kod gidiyor

Hesabınızla alakalı numaranın değişmiş olmasından sonra bile hala eski numaraya kod geliyor olması kayıt etmemenizden kaynaklanabilir. Teknik bir sorun olduğunu düşündüğünüzde ise kontrol edilmesini talep edebilirsiniz.

Bunun için destek kısmından ilerlemeniz ve kısa süre içinde açılan kontrol sonucunun gelmesini beklemelisiniz. Hesabınızdaki sorunun düzeltilmesi hesap güvenliği açısından önemli bir durum olduğundan son derece hassas bir noktadır.

Numara değişikliği yapmanıza rağmen eski telefon numarasına kod gidiyor olması aşağıdakilerden birini aklımıza getiriyor.

  • Kayıt sırasında sorun oluşması.
  • Kaydetmeden çıkmış olma olasılığınız.
  • Sistem tarafında arıza oluşmasından dolayı uyarı verdi ama siz fark etmemiş olabilirsiniz.
  • İki numaranında hesaba kayıt edilmiş olma olasılığı ve ilk numaranın geçerli olması.

Facebook eski numarama kod gönderiyor

Kod sorunu nasıl çözülür?

Daha önce sık sık hesabınıza giriş yaptığınız cihazlardan deneyiniz. Beni hatırlanın açık olması ve güvenilir olarak görülen cihazlardan kod sormadan giriş sağlanır.

Yukarıdakini deneyin ve duruma göre talep göndermeye çalışınız. Birde uygulama ve bilgisayardan şifre sıfırlayarak giriş yapılmaya çalışılsın. Belki bir seçenek sunabilir. Birde şüpheli davranışlar yapıldı ise kısıtlama uygulanabilir. Bir gün kadar bekleyip tekrar deneyiniz.

Güvenli olarak görülen cihazdan giriş yapılabilirse hemen ek giriş yöntemi ekleyin. Numara ve Facebook bağlantısı eklenebilir.