WhatsApp Başka Bir Aramada Ne Demek

WhatsApp başka bir aramada iphone

Son güncelleme 5 saniye by Teknoloji Haber

teknik destek

WhatsApp başka bir aramada hatası sürekli karşınıza çıkıyor mu? Genel WhatsApp kullanımlarınızda veya bir kişide bu durum yaşanıyorsa bunun olası nedenleri az çok bellidir. Tabi bu durum belki birden fazla kişide yaşama olasılığınızda var. Özellikle bölgesel sorunlarda bu yaşanacaktır.

Yazımıza geçmeden önce, denemek adına telefonunuzu kapatın ve açtıktan sonra farklı illerde yaşayan bir kaç tanıdığınız kişiyle bu durumu deneyin.

teknik destek

WhatsApp Başka Bir Aramada Nedenleri ve Önerileri

WhatsApp’ta birini ararken sürekli ulaşılamıyor veya başka bir aramada uyarısıyla karşılaşmak can sıkıcı olabilir. Bu durum, aramaya çalıştığınız kişinin şu anda çağrı alamadığı anlatmakta. Tabi bunun farklı sebepleri de olabiliyor.

1. İnternet Bağlantısı: En yaygın sebepler arasında biri, aradığınız kişinin internet bağlantısında soru olması. WhatsApp aramaları için özellikle görüntülü aramalar için yeterli bir internet hıza ihtiyaç var. Burada, öncelikle aradığınız kişinin kablosuz ve mobil veri bağlantısının kontrol edilmesi şart.

2. Cihaz Uyumluluğu: Sorun, belki her iki tarafın da uygulama sürümünü uyumlu kullanmamasından kaynaklı. Aradığınız kişinin cihazında aramalar için gerekli uyumlu sürüm bulunmuyor veya WhatsApp’ın çok eski bir sürümünü kullanıyorsa az çok problem yaşanacaktır. Bu durumda, iki tarafında doğru bir sürüm kullandığından emin olmalı. Burada farklı kullanıcılarla denemekte önerilir.

3. Gizlilik Ayarları: Aradığınız kişinin, WhatsApp’ı sadece izin verilen kişilerden gelen aramalara yönelik gerekli izinlere sahip olabilir. Bunu çözmek için, her iki tarafında gizlilik ayarlarını kontrol etmeleri ve herkese veya belirli kişilerin aramalarına izin verecek şekilde ayarların güncellemesi önerilebilir.

4. Rahatsız Etmeyin Modu: Aradığınız kişi, telefonunda belki WhatsApp aramalarını tüm bildirimleri susturan bir modu aktif etmiş olabilir. Bu durumda, kişinin böyle bir modun aktif olup olmadığına bakıp devre dışı bırakması gerekiyor. Aramalara izin verecek şekilde ilgili ayarları güncellemesini isteyebilirsiniz.

5. Çevrimdışı Durum: Aradığınız kişi WhatsApp’ a çevrimdışı veya son günlerde uygulamayı açmamış olabilir ve bu durumda “ulaşılamıyor” mesajı ile karşılaşırsınız. Bu durumda, kişinin çevrimiçi olup olmadığına bakmasını ve duruma göre ilgili ayarları yapılandırmasını önerebilirsiniz.

6. Telefona Yüklü Olan Uygulamalar: Kurulu olan uygulamalardan birinin sorun çıkarma olasılığı araştırılmalı. Pandemi zamanında toplu görüşmeler için kullanılan iki hizmetin birbirini etkilediğine şahit olmuştuk.

7. Koruma Uygulamasına Göz Atın: Herhangi bir cihaz koruma uygulamasına sahipseniz, bir süreliğine devre dışı bırakıp deneme yapın.

8. Ortak Arkadaşınızdan Destek Alın: Karşı tarafın herhangi bir şey yapıp yapmadığını anlamak adına ortak bir arkadaşınızı kullanarak kişi ile iletişime geçin.

9. Sistemde Problem Yaşanması: Kullanılan arayüz, uygulama veya işletim sisteminde sorun oluşmuş olabilir. Bunlardan herhangi birine gelen bir güncelleme buna neden olmuş olabilir. Denemek adına uygulamayı kaldırıp deneyin. Sistem güncellemelerini manuel tekrar uygulayın.

WhatsApp baska bir aramada 1
WhatsApp başka bir aramada hatası

WhatsApp’ta Birinin Meşgul Olup Olmadığını Anlama

WhatsApp’ta birini aradığınızda meşgul olup olmadığını merak ediyor musunuz? Cevap oldukça basit!

1. Arama Ekranına Dikkat:

  • Görüşme yapmaya çalıştığınız kişi için “Arıyor” yazısı görünüyorsa, büyük ihtimalle o kişi başka bir görüşmededir ve aramalarınıza cevap veremiyor demektir.
  • Bazen de “Kişi başka bir görüşmede” mesajı içeren bir meşgul sesi duyabilirsiniz. Bu, yalnızca o kişinin aradığı veya aynı anda başka bir arama aldığı durumlarda geçerlidir.

2. Mesaj Göndermeyi Dene:

Emin olmak için aramadan önce o kişiye birde mesaj göndermeye çalışın.

  • Mesajınız iki tik (✓✓) ile teslim edilirse, aramayı tekrar deneyebilirsiniz.
  • Hala “Arıyor” yazısı görüyorsanız, o kişi başka bir görüşmede ve aramanıza cevap veremiyor demektir.

3. Mesaj Teslimatını Kontrol:

Ancak mesajınız tek tik (✓) ile teslim edilirse ve arama yaparken hala “Arıyor” yazısı görüyorsanız, bu durum iki anlama gelebilir:

  • Kişinin internet bağlantısında problem olabilir ve bildirim karşı tarafa henüz ulaşmamış olabilir.
  • Kişinin veri bağlantısı kapalı durumda olabilir. Böyle durumlarda, o kişi görüşmede olmadığı ama ulaşıyormuş gibi de bir arama dönüşü yapılabilir.
WhatsApp baska bir aramada 2
WhatsApp başka bir aramada iPhone

WhatsApp başka bir aramada iPhone için yaptığımız teste karşımıza çıkmıştı. Farklı bir işletim sistemine sahip cihazlarda daha farklı bir uyarı metni çıkıyor mu henüz bilmiyoruz. WhatsApp başka bir aramada Samsung gibi bir cihazda verilen uyarı bir bakmışsınız Xiaomi kullanıcısında daha farklı bir uyarıyla sonuçlanmakta. Android cihazlarda dahi uyarı metinleri zaman zaman değişebiliyor.

Sonraki: WhatsApp bilinmeyen arayanları sessize al

teknik destek

Bir yanıt yazın