iPhone ekran görüntüsü alma işlemi nasıl yapılır?

iPhone ekran goruntusu alma

Son güncelleme 2 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

iPhone ekran görüntüsü alma programlı veya programsız nasıl yapılır içeriğinde sizlere ayriyeten işlemlerde alınan uyarılarda ne gibi düzenlemeler yapılacağınız göstereceğiz.

Apple’ ın son zamanlardaki bazı modellerde ekran görüntüsünü alma biraz değiştirmiş diyelim. Hangi üründe ekran görüntüsünün nasıl alındığını anlatan bir kaç seçeneği aşağıya bıraktık.

teknik destek

Birçok kullanıcı tarafından severek kullanılmaya devam ediyor. Cihazın hacminin bir önceki iPhone modellerine göre daha büyük olması nedeniyle çok basit olarak görülen ancak ilk etapta kullanıcıların şaşırdığı ekran görüntüsü alma hakkında bu yazımızda bilgi vermek istedik.

Son çıkardığı iPhone modellerinin büyüklüğünün ve estetik açıdan kullanıcıların zor duruma düştüğünün farkında olan Apple, cihaz üzerinde bulunan açma ve kapama, bir diğer değişle güç butonunu kullanıcıların daha rahat bir iPhone deneyimi yaşayabilmesi adına cihazın sağ tarafına yerleştirdi.

Daha önce Samsung ve benzeri akıllı telefon firmalarında görülen bu tür açma kapama butonunun Apple’ın yeni ürünlerinde de görülmesi kullanıcıları ilk etapta şaşırtsa da birçok kullanıcı oldukça kısa süre içerisinde yeni modele ve dizayna adapte olabildi.

Ekran görüntüsü iPhone’ da nasıl alınır?

Bu işlem bir önceki iPhone cihazlarında olduğu gibi açma kapama tuşu ve home tuşlarının aynı anda basılmasıyla gerçekleşiyor. Tabi yeni modellerde ise açma kapama ve ses tuşuyla işlem yapacaksınız.

İşlemlerde sıkıntı olduğunu düşünenlerin fiziksel butonları kontrol etmesi gerekir. Çok sık olmayan donanım arızalarında da bazı seçeneklerin çalışmadığını görüyoruz.

Ekran görüntüsünü alamıyorum sorunu çok sık olmasa da Apple kullanıcılarının karşılaştığı birkaç sorunu da bu yazı altında açıklığa kavuşturmak, sorununu gidermek için özellikle yabancı forumlar içerisinde çözüm arayan kişilere yardımcı olmak istedik.

iPhone ekran goruntusu 1
iPhone ekran görüntüsü alma işlemi nasıl yapılır?

1- Tuş kombinasyonlarında oluşan sıkıntılar

Görüntü alma işlemi sırasında ekranınızın kapandığı ve görüntü alma işleminin gerçekleşmediği zaman zaman fark etmişsinizdir. Genellikle home tuşundaki takılma sorunlarından kaynaklı olarak açma kapama ve home tuşlarına aynı anda basmanızı engelleyen bu durumun çözümü cihazınızın menü tuşunu bir servise göstermekten geçiyor olsa da ekran görüntüsü alma işlemlerinizde Home tuşuna çok kısa süre basılı tutup daha sonra açma kapama tuşuna basarsanız işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Yeni modellerde de ilgili butonları kontrol ediniz.

2- Assistive Touch sorunu

Apple’ın çabuk bozulan Home tuşuna karşı aldığı bir önlem olarak ortaya çıkan ancak birçok işleminizi de tuşlara basmadan ekran üzerinden halledebilmenizi sağlayan Assistive Touch özelliği işlemlerde nadir görülen sorunlara neden olabilmekte. Assistive Touch özelliğiniz açıkken ekran görüntüsü almaya çalıştığınızda ara ara kapanmalar veya ana ekrana geri dönmeler yaşamanız mümkündür.

Bu sorunların arttığını düşünüyorsanız Touch özelliğini ayarlar kısmında bulunan Erişilebilirlik sekmesi altından düzenleyebilirsiniz.

3- Yazılım kısmında aksaklıklar

Güncellemelerin peşine çıkan aksaklıkların hem kullanılan telefondan alakalı olduğunu hem de çıkan sürümden alakalıdır diyelim.

Sonradan kurulan her ne olursa olsun eğer geri alınma olasılığı varsa denenmesi gerekir. Örnek sonradan kurulan yardımcı araçların kaldırılması önemli bir performansı yanında getirecektir. Belki buradaki ufak bir ayarlama ile de çözülecek.

Test adına telefondan deneyecekleriniz şunlar:

  • Sonradan kurduğunuz uygulamaları ya devre dışı bırakın ya da kaldırın.
  • Güncellemelerin yapıldığından emin olun.
  • Tarihin doğruluğundan emin olun.
  • Fabrika ayarına döndürme veya iTunes kullanılarak yeniden kuruluma bakın.
teknik destek