Android internet bağlantısı sorunları

media 1056

Son güncelleme 6 gün by Teknoloji Haber

teknik destek

Android telefonda internet bağlantısı sorunu için bir kaç önerimiz olacak. Sizlerde yorumlarınızla haberimize ekleme yapabilirsiniz. Kablosuz internet wifi bağlanmıyor mu?

Çeşitli nedenlere bağlı olarak Android telefonlarda yada diğer Android cihazlarda internet bağlantı sorunları yaşanabilmektedir. Bu sorunun başlıca nedenleri arasında bulunduğunuz konuma bağlı olarak baz istasyonlarının yetersiz olması veya olumsuz hava şartları bile etkili olabilir. Burada karşılaşabileceğiniz bağlantı sorunlarına karşı bir takım yöntemler anlatılacaktır.

teknik destek

Aşağıdakiler genellenerek örneklendi. İsteyen sorununu açıklaması ile yazarak yardım isteyebilir.

Android telefonda internet bağlantısı sorunları nasıl çözülür?

Cihazdaki uçak modu: İnternet bağlantısı sorunuyla karşılaştığınızda yapabileceğiniz ilk şey cihazın uçak modunu açmak ve kapatmak olmalıdır. Uçak modunun açıp kapatılması tüm kablosuz iletişim çevre birimleri ile olan ilişkinin kapatılmasını sonradan yeniden aktifleşmesini sağlayacaktır. Aslında bu işlem bir nevi telefonun yeniden başlatılması demektir.

APN ayarlarının sıfırlanması: Telefonun internete bağlanmada sorun yaşamasının nedeni deneme amacı ile telefonda kullanmaya çalıştığınız bir sim karttan dolayı ortaya çıkmış olabilir. Bu nedenle telefondaki bağlantı ayarları bu sim kartına göre ayarlanmış olabilir. Yapacağınız işlem bağlantı ayarlarını kendi sim kartınıza göre yeniden yapılandırmak ya da ayarları varsayılana ayarlamak olacaktır. Böylece eski ayarlardan kurtulmuş olacaksınız

Android internet bağlantısı sorunları

Tercihen kullanılmakta olan ağ türünü değiştirme: Baz istasyonlarından kaynaklı olarak bir hizmette 4G iyi iken bazen 3G kullanılması internet bağlantınızın düzelmesine yol açabilir. Android cihazlarda internet bağlantısı sorunları bu şekilde basit müdahalelerle çözülebilir. Eğer bulunduğunuz konumda 3G hizmetinde de sorun varsa 2G’ye geçmeyi bile deneyebilirsiniz.

Android wifi bağlantı sorunu: Bu sorun bazen modem kaynaklı şifreleme uyumsuzluğu veya kanal ayarından kaynaklı olabiliyor. Çözümü modemdem şifreleme olarak wpa 2 psk gibi seçenekleri denemeniz. Kanal seçeneklerinden 11 veya 6 tercih edilebilir.

Son Güncelleme: 19.04.2019 16:42