WhatsApp süreli mesajları devre dışı bıraktı ne demek

media 38

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

WhatsApp süreli mesajları devre dışı bıraktı veya sürekli mesajlar etkinleştirildi ne demek olduğunu merak edenler için bilgi içeriği hazırladık.

WhatsApp 7 gün sonra ilgili sohbetin kaybolacağını bildiren bir mesaj ekrana gelmiştir diye düşünüyoruz. Geçtiğimiz sene içerisinde duyurulan bu özelliğin bu günlerde aktif şekilde kullanıldığını görüyoruz. İlgili ayarın etkinleştirilmesi sonucunda 7 gün sonunda videolar ve sohbet mesajlarının otomatik temizleneceği bir metin halinde karşınıza çıkabilir. Buradaki işlemde ekran görüntüsü alınması önlenmemekte olduğu da belirtiliyor.

teknik destek

 Aşırı sohbet gruplarında daha etkili olacağını düşünüyoruz. Bunun dışında bazı kullanıcılarda özelliği açık bıraktığınızda artık otomatik silinmesi sağlanabilir. Kalmasında bir önem olmayan içeriklerin kendi kendine silinmesi daha iyi oluyor.

Mesaj kirliliğinin önüne geçmek adına ve veri güvenliği içinde dolaylı bir işe yarayan çalışmaya benziyor. Bakmışsınız yakında bir kaç gün içerisinde temizleme seçeneği de eklenmiş olur.

WhatsApp sürekli mesajlar nasıl açılır?

Verdiğimiz adımların hem gruplarda hem bireysel sohbetler için geçerli olduğunu belirtelim.

  1. Sohbet ekranına geçiniz ve ilgili kişi / grup adına dokunun.
  2. Ayrıntıların açıldığı alanda bu seçeneği göreceksiniz. Dokunun ve sonrasında açınız.
  3. Kapatmak istediğinizde aynı sıralamadan kapalı konumuna alınız.

WhatsApp süreli mesajları devre dışı bıraktı ne demek

Sürekli mesajlar açılmıyor mu?

Kapatınız ve tekrardan açınız. Belki askıda kalma gibi bir şey olabilir. Sonrasında telefonun kapatılması iş görebilir. Uzun zamandır kapatılmayan cihazlarda sistemsel problemler yaşanabilir. 

Diğer bir önerimiz oturumun çıkışa atılıp tekrardan doğrulama yapılarak açılması. Tabi birden çok kişi ile ve başkalarında var mı araştırılması gerekiyor. Aklımıza gelen birde karşınızdakinin yazılımının uyumlu olmaması geliyor.

Aşağıya eklediğimiz öneriler burada da geçerlidir. Birileri sizi şikayet etmişse veya sakıncalı bir gruba dahil olduğunuzdan dolayı yaptırıma uğrayanların belki bu alanında kullanımına engel getirilebilir. Test etmek adına ayarlardaki profil alanından bir şeyi değiştirmeye çalışınız ve uyarı alıyorsanız düşündüğümüz şey olmuş demektir.

Yapılanların bir etkisi olmadı ise yine geliştiriciye sorunu bildirmenizi öneriyoruz.

WhatsApp sürekli mesajlar kapanmıyor mu?

Normalde bir seçenek dışında kullanılan yer bulunmamakta. Ama olası olmama durum değerlendirmesi yaparsak aklımıza gelenleri aşağıya eklemek istedik.

  1. Askıda kalmış olma durumunu göz önüne alarak test ediniz. Örnek profilinizde bir şeyi değiştirmeye çalışın ve uyarı geliyor mu bakınız.
  2. Aşırı şekilde bir şeylerin yapılmasından dolayı belli bir süre işlem yapmanız kısıtlanmış olabilir.
  3. Mevcut sürümle uyumsuzluk yaşanabilir.
  4. Takılı kalma durumunda veya cihaz tarih ayarının yanlış olmasında yaşanabilir.
  5. Telefonun yeniden başlatılması ve duruma göre başka bir internete bağlanılarak test edilmesini öneriyoruz.
  6. Önceki bir WhatsApp versiyonunun kurulması ve yapılan kontrolden sonra yeni sürüm çıkmasının beklenmesi.

Başkalarında var mı araştırınız. Az kişide veya genelinde yaşanma olasılığı yüksek olabilir. Böyle bir şeyin çıkması çoğunukla yazılım tarafında görülen aksaklıklarla özetlenebilir.

Kullanmış olduğunuz cihazınızın yazılımının çok eski olmasından dolayı bu yenilikten yararlanmayabilirsiniz. Ne yaptıysanız olmadı ise birde geliştiricisine mesaj atarak incelemeye aldırabilirsiniz.

Son Güncelleme: 21.06.2021 23:56