Safari tarayıcısında Google erişme

media 105

Son güncelleme 10 ay by Teknoloji Haber

teknik destek

iPhone modellerinde kullanılan mobil web tarayıcısı Safarşde Google arama motorunu nasıl ayarlayabileceğinizi yazılı ve görsel olarak sizlere anlatmaya çalışacağız.

Arama motoru olarak dünyada en çok kullanılan site google’dur. İlk çıktığı günden beri yaptığı yatırımlar ve insanların aramalarına doğru sonuç vermesinden dolayı bugüne kadar bir çok kişi google’ı tercih etmektedir. Artık internet sitesi üzerinden bir şey aradığımızda hangi arama motoruna gireceğiz diye düşünmeyiz. Aklımızda artık google=arama kelimeleri özdeşleşmektedir. google firmasının tabiki bu süreçte bir çok rakibide oldu. Bunlardan en önemli olanları microosft firmasına ait bing, yahoo, yandex gibi firmalardır. Açıkçası bu arama motorları içerisinde google’ı zorlayan bir tane alternatif site çıkmadı. Hatta microsoft işletim sistemlerinde varsayılan arama motorunu bing olarak getirmesine rağmen. Yandex son dönemde ciddi yatırımlar yaparak bu sektörde var olmak istedi. Yüklediğimizi her uygulamada neredeyse yandex’de kurulur oldu. Ayrıca bilindik internet tarayıcılarının bazılarında yandex varsayılan arama motoru olarakta karşımıza çıktı. Fakat tüm bunlar açıkçası google tahtından edememiştir. 

teknik destek

İnternet kullanıcıları bir tarayıcı yüklediklerinde ilk olarak arama motoru olarak hangi site seçilidir ona bakmaya başladılar. Chrome tarayıcısında varsayılan olarak gelen google diğerlerinin bazılarında ise tercih sebebi olarak bulunmaktadır. Bu haberimizde goolge firması tarafından geliştirilen ve mobil cihazlarında varsayılan uygulama olarak yüklü bulunan Safari tarayıcısında google arama motorunu nasıl varsayılan olarak atayabileceğinizi anlatacağız.

Safari tarayıcısında Google kullanma

Eğer bir iPhone kullanıcısı iseniz telefonunuzda tarayıcı olarak  safari uygulamasını göreceksiniz. Safari diğer tarayıcılara göre aslına bakarsanız çokda hızlı  çalıştığını düşünmüyorum. Fakat bazı kullanıcılar özellikle bu tarayıcıyı kullanmak istediklerinden Safari uygulamasında googleyi nasıl ayarlayabileceklerini anlatacağız. Safari’den Google erişim iki farklı yöntem ile yapılabilmektedir.

Birinci Yöntem; Safari uygulamasında bir yer işareti oluşturarak her seferinde adres çubuğuna google adresini yazmadan yer işaretine tıklayarak siteye girmek.

İkinicisi Yöntem; Google arama motorunu varsayılan olarak ayarlamaktır. Bunun için aşağıdaki adımları takip ediniz. 

  • İlk olarak ayarlar bölümüne giriş yapınız.  Safari tarayıcısında Google erişme şeklinde simgesi bulunmaktadır.
  • Daha sonra ayarlar bölümünden Safari uygulamasını bulunuz. Aşağıdaki resimde bu bölüm sizlere gösterilmiştir.
Safari tarayıcısında Google yapma
Safari tarayıcısında Google erişme
  • Safari uygulamasına giriş yaptıktan sonra Arama Motoru bölümünden Google seçiniz. Aşağıdaki resimde Google seçili ekran sizlerle paylaşılmıştır.

Safari Google yapma

teknik destek

Bir yanıt yazın