Facebook ödeme yöntemi doğrulama hatası

Facebook odeme yontemi dogrulama hatasI

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Facebook ödeme yöntemi doğrulanamadı sorunu yaşayanların bir çoğunun şüpheli olarak algılanmasından dolayı oyun satın almalarda veya reklam yayınlama da bir engel ile sonuçlanır.

Facebook kişisel hesap kullanımları haricinde ticaret amacı güden, reklam alan sayfalara da bünyesinde yer vermektedir. Facebook’un bu ticari yönünden yararlanan kullanıcı sayısı azımsanamayacak kadar çoktur. Facebook müşteri hizmetlerinin Türkiye de aktif olmaması kullanıcıları karşılaştıkları sorunlar karşısında zora sokuyor.

teknik destek

Şimdi yazımızda, karşılaşılan ‘Facebook ödeme yöntemi doğrulama hatası neden olur? Ve nasıl çözülür?’, ‘Hangi durumlarda doğrulama yapmak gerekir?’ sorularına yanıt arayalım.

Facebook ödeme işlemlerinde neden doğrulama istediğini bir çoğu merak eder. Arkasında bir şeyler var mı diye endişe edenler olur.

Ödeme doğrulama hatası nasıl çözülür şeklinde soranların denemesi gereken yöntemler olabilir. Ama önce yaşanan belki sistemden kaynaklı olduğu düşüncesi ile araştırılması gerekir.

Facebook kullanıcılarının karşılaştığı sorunlardan birisi ödeme yöntemi eklenmiyor sorunudur. Kullanıcı böyle bir hata ile karşılaştığında ilk olarak hangi kredi/banka kartını kullanıyorsa o banka ile iletişime geçmelidir.

Karşılaştığınız doğrulama ekranı bir sorun sebebiyle karşınıza çıkmamış olabilir. Eğer her zamanki ödeme yöntemini değiştiyseniz Facebook sizden doğrulama isteyecektir. Yapacağınız doğrulama, kullanıcısı olduğunuz banka ve yaşadığınız ülkeye göre değişiklikler gösterebilir. Yine bu konuda ayrıntılı bilgiyi bankanızla iletişime geçerek öğrenebilirsiniz.

Facebook odeme yontemi dogrulama
Facebook ödeme yöntemi eklenmiyor mu?

Facebook neden doğrulama ister ?

Peki sürekli kullandığımız hesabımız da doğrulama ekranı neden karşımıza çıkar? Öncelikle bu sorunun cevabına bakalım:

  • Yeni bir kart eklediğinizde,
  • Herhangi bir bağış kampanyasına bağışta bulunmak istediğinizde,
  • Yayıncılara yıldız gönderirken,
  • Oculus’tan yaptığınız satın alma işlemlerinde,
  • Reklam hesabınıza para ekleme aşamasında,
  • Video aboneliği satın alırken (medya ortaklarınızdan),
  • Herhangi bir oyundan dijital ürün alırken,
  • Video içerik üreticisinden abonelik alırken doğrulama ekranı ile karşılaşırsınız.

Eğer ödeme hesaplarınız kayıtlı ise bu durumlar dışında Facebook sizden doğrulama istemeyecektir.

Facebook doğrulama hatasını nasıl çözeriz?

Tüm bunların dışında eğer ödeme ve doğrulamada bir sıkıntı yaşıyorsanız sorunun çözümü için Facebook ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.

İlk olarak bilgilerinizi doğru girdiğinizden emin olduktan sonra hala ödeme doğrulama problemi yaşıyorsanız, çok fazla deneme işlemi yapmış olabilirsiniz. Bunun dışında kartın sanal işlemlere açık olmamasından dolayı çok sık denemenin bir sonucu kısıtlama olabilmekte.

Bir hesapla ödeme işleminde hata ile karşılaşıyorsanız Facebook resmi sayfasında yer alan doğrulama hatasını çözmek için bize ulaşın seçeneğini kullanarak durumu geliştiriciye iletmeniz gerekmektedir. Ayrıca hesabınıza yeni bir ödeme yöntemi eklemek istiyorsanız bunu Facebook reklam yöneticisi aracılığıyla yapabilirsiniz.

teknik destek