6.1 inçlik iPhone için yeni bilgiler yayınlandı

media 10

Son güncelleme 6 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Apple firmasının 2018 yılında çıkaracağı modellerden biri olan 6.1 inç modeli hakkında yeni bilgiler internette sızdı. Yeni model iPhone X mi olacak? Detaylar haberimizde…

Apple firmasının 2018 yılında piyasaya çıkaracağı 6.1 inçlik modeli hakkında yeni bilgiler yayınlanmaya başladı. Ortaya çıkan raporlar ile yeni model hakkında yeni bilgiler kullanıcılar ile buluştu. 

teknik destek

Apple firmasının daha önce sızan bilgilere göre farklı ekran boyutlarında üç farklı telefon modelini Eylül ayında tanıtacağı duyurulmuştu. Bu ekran boyutları 5.8, 6.1 ve 6.5 inç boyutlarında olacağı tahmin edilmektedir. 5.8 ve 6.5 inç ekran boyutlarına sahip telefonların iPhone X modelinin devamı niteliğinde olacağı ve OLED ekran teknolojisini kullanacağı, 6.1 inç modelinin ise LCD ekran kullanacağı uzmanlar tarafından tahmin edilmektedir.

6.1 inçlik yeni iPhone

6.1 inçlik iPhone için yeni bilgiler yayınlandı

Tayvan ülkesinde bulunan Commercial Times ve KGI analisti Ming-Chi Kuo şirketleri tarafından yayınlanan son raporlara göre LCD ekranlı iPhone modelinin özellikleri yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlıyor. Bu analist şirketlerinin yayınladığı raporlara göre LCD ekran sahip bu modelin daha fazla gelişmiş bir ekran sahip olacağı belirtilmrktedir. 

Bu farklılığı ortaya koyan rapor aynı zamanda hangi teknolojinin de kullanılacağını bizlere söylemektedir. LCD ekranda Japon Display’in Full Active LCD ekranı kullanılacağı raporda yer almaktadır. iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modellerinde kullanılan LCD tekenoljilerinin aksine bu yeni modelde Full Active LCD’ler kullanılacağı bildirmektedir. Buda çerçeve kalınlığının oldukça düşmesi anlamına gelmektedir. Bu şekilde iPhone X’den daha ince bir modeli karşımızda görebiliriz.

iPhone 6.1 inçlik modelinin genel özellikleri 3 GB RAM ve 320-330 PPI ekran olarak raporda yer almaktadır.  Tayvanlı analistlerin genellikle iPhone üzerine yaptığı tahminler tutmakla birlikte bazı raporda yer alan bilgiler biraz uçuk gibi durmaktadır. Kuo yeni 6.1 inç modelin 7000-800 dolar arasında olacağını yine raporunda yayınladı.

Son Güncelleme: 25.01.2018 13:49