Yeni işlemci ailesi Core X

media 1964

Son güncelleme 7 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

İntel yeni işlemcisi i9 ve yeni serileri ile Core X' u tanıttı. Ama tanıtımda çok beklemeden yeni çıkaracağı işlemci İnterl Core i9' un fiyatını açıkladı.

Eski ve yeni işlemcilerin birleştiği Core X işlemci markasını İntel ilgililerine tanıttı. Uzun süreden beri Core İ markası ile 3 işlemcisini güncelleyerek yoluna devam eden İntel firması kısa bir süre öncesinde yeni işlemcisi i9 ‘un geleceğini herkese duyurdu.

teknik destek

Yeni İşlemci Core X ve i9 ayrıcalığı

İntel’in üç işlemcisi olan i3, i5, i7’ye ilave olarak yeni işlemci güncellenerek i9’da Core X ailesine katılıyor. Sadece i9 değil i5 ve i7’ler de güncelleniyor. İntel bu işlemcilerini daha güçlü versiyonları ile kullanıcılarının beğenisine sunuyor. Böylelikle Core X işlemci i5 modelinden i9′ a kadar geniş bir skalaya sahip olmuş olacak. İntel’in şu an en güçlü işlemcisi i9 olmuş oluyor. Toplam 36 çekirdekli bir işlemci olan i9 işlemcisinin 18 fiziksel 18 mantıksal olarak 36 çekirdekli işlemci görevi görecek. i9’un AMD firmasının 32 çekirdekli işlemcisi olan Ryzen Threadripper işlemcisine rakip olarak çıktığı hatta onu geçeceği düşünülüyor.

Yeni işlemci ailesi Core X

İntel Core i9 fiyatını açıklayarak kullanıcıları zor duruma düşürdü. Fiyat çok yüksek bir rakamdan oluşuyor. 1999 USD gibi yüksek bir fiyata satılacak olan işlemciye alternatif olarak daha ucuz olan 12/24 ve 16/32 çekirdekli i9’larda piyasaya sürülecek. Ortalama ücretleri de 12/24 çekirdekli işlemci için 999 USD olarak düşünülürken 16/32 çekirdekli işlemci için 1699 USD olarak belirlendi. İntel firması ayrıca işlemcileri dışında Turbo Boost teknolojisini aynı zamanda duyurdu. Core X ailesinin üst düzey modelleri arasında yer alacak olan Turbo Boost Max 3.0 yeni teknolojisi işlemciler üzerinden yüzde 15 ekstra hız yaratacak. İlave çekirdeklerin çoklu görev performansını arttıracak olan yeni bir teknolojidir.

Önümüzdeki yıl Core X Coffe Lake adı verilen yeni işlemcisini çıkaracağını da açıkladı. Bu tarzı ile İNTEL firması AMD’nin çıkardığı Ryzen işlemcisine karşı sert bir atak yaparak karşılık vermiş oldu. Rekabet kullanıcıların istifade ettiği güzel bir yarış gibi düşünülebilir. AMD ve İntel arasında olan bu rekabet sayesinde kullanıcılar fayda sağlamış oluyor. İntel’in bu atağı teknoloji alanında önemli yeniliklerin çıkmasına neden olmuştur.