Gasurvey Gemius nedir ne işe yarar virüs mü?

media 547

Son güncelleme 4 gün by Teknoloji Haber

teknik destek

İnternette dolaşırken Gasurvey Gemius.com sitesi açıldı ve anketle karşılaştım diyen biriyseniz, bilgisayara veya telefona virüs mü bulaştı diye endişe ediyorsanız haberi okuyun.

Gasurvey Gemius, “IAB Türkiye internet ölçümleme araştırmasına katılın çekilişi. 1000 TL hediye çeki morhipo ve migros” mesajıyla karşılaşanlar için bu uzun yıllardır süren bir işlemdir. Eskiden de karşımıza nadirde olsa çıkan bu mesaj bazen arka planda fark edilebiliyordu.

teknik destek

Anketle kullanıcıların profillerini belirleme ve alışkanlık gibi ölçümler yer alabiliyor.

  • Kullanılan cep telefonu sayısı
  • İnternete bağlı telefon veya televizyon adedi
  • Birden çok cihazda internet kullanımının olup olmadığı
  • Kaç saat internette vakit geçirdiğiniz
  • Evde kaç kişi bağlantı yapıyor

Gibi sorularla karşılaşabilirsiniz. Sanırım 2-3 yıl önce büyük bir tepki alan uygulama şimdilerde izninizle hareket etmekte. Eskiden arka planda haberiniz yokken analiz işlemi yapılabiliyordu. Tarayıcının altında uzantı ile karşılaşanlar fark edebiliyordu.

Bu işlemlerin çoğu reklam amaçlı kullanılmakta. Gemius tarafından veriler reklam alanında ve pazarlamada kullanılabiliyor.

Gemius, şirketi dünya genelinde danışmanlık, veri analizi ve araştırma işleriyle uğraşmakta. Bağımsız araştırma yaptığını ileri süren şirket çoğunlukla internet kullanıcısının davranış analizlerini yapmakta. 

Gasurvey Gemius nedir ne işe yarar virüs mü?

Son Güncelleme: 15.02.2020 15:04