Bilgisayarın Hard Diski Kendi Kendine Doluyor Sorunu

media 3646

Son güncelleme 10 ay by Teknoloji Haber

teknik destek

Bilgisayar Hard Diski Kendi Kendine Doluyor Çözümü HDD Sorununun Çözümü,Bilgisayarımın Yerel Disk C Kendi Kendine Doluyor,Windows 7 Windows 10 Boşaltma Temizleme

Bilgisayarın Hard Diski Yerel C Kendi Kendine Doluyor Sorunu

Bilgisayarımın yerel c hdd diski kendiliğinden doluyor. Hard disk kendi kendine dolma sorununun çözümü nedir? Windows 7 Windows 8 ve Windows 10 için kendiliğinden dolma sorunu için hdd boşaltma temizleme.

Bilgisayarınızın hard diski özellikler yerel disk C sürekli doluyorsa nedenini bulamadıysanız en önemli nedeni otomatik yedekleme. Windows sistem geri yükleme yapabilmeniz için ara ara yedek alıyor yani bilgisayarda oluşacak bazı sorunlar sistem geri yükleme ile çözülebiliyor olması.

Masa üstüne yer alan Bilgisayar simgesine mause ile sağ tıklayıp Özelliklere giriş yapınız. Bazı bilgisayarlarda kısayolu olduğundan bölüm açılmayacak başlat butonundan Bilgisayar simgesine ulaşabilirsiniz.

Bilgisayar kendiliğinden yer doluyor

Yerel C Hard Disk Kendi Kendine Doluyor Çözümü

Özellikler yazısını tıkladığınızda açılan seçeneklerde Sistem koruması bulunmaktadır buraya giriş yapınız.

Disk Kendiliğinden Sürekli Doluyor

Sistem korumasında yer alan Yerel Disk C üzerine bir kez tıklayıp Yapılandır butonuna tıklayınız

HDD Sorununun Çözümü,Bilgisayarımın Yerel Disk C

Sistem korumasında el atta yer alan Sil butonunu tuşlayıp geçmiş yedeği silebilirsiniz. (Bilgisayarda sorun yoksa Sil’i kesinlikle tuşlayınız) En Çok Kullanım kısmından ise yedekleme için ne kadar yer ayırmak istiyorsanız miktarı seçip tamam demeniz yeterli. Öneri 1 yada 2 GB isterseniz diğer yerel diskler içinde aynısını yapabilirsiniz. Yada onlar için kapatabilirsiniz. Ama Yerel disk C için kapatmamanız önerilir.

Windows 7 Windows 8 10 Kendiliğinden Doluyor,Boşaltma Temizleme

Sorun ile ilgili ikinci adım yerel diskte sıkıştırma: Sıkıştırmak istediğiniz diskin üstüne sağ tıklayıp Özellikler bölümüne giriş yapıyoruz

Windows 7 Hard Disk Kendiliğinden Doluyor

Açılan bölümde yer alan Genel içerisinde Disk alanından kazanmak için bu sürücüyü sıkıştır. Açılan ekranda alt dosyaları’da seçip işlemi başlatınız yaklaşık 5-20 dakika sürebilir.

HDD Kendiliğinden Doluyor Nedeni Nedir

Yerel C Hard Disk Kendi Kendine Doluyor Çözümü

 

 

 

Son Güncelleme: 24.03.2017 17:59