Google Translate dizileri altyazı çevirme özelliği

media 574

Son güncelleme 4 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Dizilere altyazı ekleme özelliği Google Translate ile geliyor. Özel bir mod ile artık otomatik altyazı ekleneceği yeni projenin bir iki ya içerisinde tanıtılması bekleniyor.

En iyi çeviri uygulamaların başını çeken Google Translate, önemli bir özelliği bünyesine katmaya hazırlanıyor. Yaptığı bir çalışmaya göre uzun konuşmalar sorunsuz çevilecek. Dil beceri teknolojisiyle önemli hale gelen yenilikler hayat kurtarabiliyor. Google’ un uzun konuşmaları Translate ile önemli bir yenilik sunacak.

teknik destek

Google, “Transcribe modu” dizilerde altyazı çevirisini otomatik yapabilir. Düşünün uğraşıp yapılan çalışmalar zahmetsiz yapılabilecek. 

Otomatik altyazı ekleme özelliği için internet bağlantısı şartı bulunuyor. Bunun nedeni Google’ un sunucuları üzerinden çeviri işleminin yapılması. Uygulama çalışması kayıt edilen canlı sesler ile yapılacağından hoparlör aktif kullanılacak.

Sözlerin analizi sürekli değerlendirmeden geçerek cümle bağlamına bakılarak ilerleyecek ve noktalama işaretlerine dahi dikkat edilecek.

Söylentilere göre Şubat veya Mart atında piyasaya çıkacak bu özellik şimdilik Alman, İspanyol ve Fransız dillerini destekleyecek. İlk Android ve sonrasında iPhone desteğine kavuşacak.

Google Translate dizileri altyazı çevirme özelliği

Son Güncelleme: 29.01.2020 20:39