Android 4.2 kamera parlaklığı şarj Bluetooth sorunları

media 2411

Son güncelleme 11 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Android yeni sürüm güncellemesinden sonra kamera parlaklığı, şarj dolum sorunu ve Bluetooth yaşanan sorunlar ortaya çıktı.

Temmuz başında Google düzenlemiş olduğu etkinlik ile Android 4.1.1 Jelly Bean’i Nexus 7 ile duyurmuştu. Tanıtım esnasında sistemin getirdiği yenilikler detaylı olarak açıklanmıştı. Google’ın dijital asistan hizmeti Google Now, Project Butter kapsamında 60fps hızında çalışan hızlı, pürüzsüz ve stabil arabirim, en güvenli Android sürümü, geliştirilen klavye ve bildirim ekranı son olarak ise kamera noktasında önemli gelişmeler sunulmuştu.

teknik destek

Devamında Android 4.1.2 sürümlü küçük bir çaplı bir güncelleme yayınlanmıştı. Yazdan bu yana en kapsamlı güncelleme ile Android 4.2 ile kasım başında Nexus 4 ve Nexus 10 modelleriyle tanıtılmıştı. Android 4.2 ile gelen yeniliklere kısaca değinirsek 360 derce fotoğraf çekim imkanı sunan küre fotoğraf çekimi, geliştirilen Google Now, Jest Typing ile özelleşen klavye, kablosuz görüntü aktarımı, fonksiyonu arttırılan bildirim ekranı, kilit ekranda widget’lar ve çeşitli bilgilerin sunulduğu Daydream ekran sunulan yeniliklerdir.

Android güncellemesinden sonra çıkan sorunlar

Son güncelleme ile birlikte sistemin daha hızlı ve daha gelişmiş bir hal aldığı ifade edilirken güncelleme bir dizi sorunları da beraberinde getirdi. Bazı kullanıcılar güncelleme sonrası telefon ve tabletlerinde oluşan hataları açıklarken aynı zamanda performans düşüklüğünü dile getirmekte. Yani Android 4.1 için yapılan olumlu yorumların büyük bir bölümü şu an için tam tersine dönmüş görünüyor.

Otomatik ekran parlaklığında oluşan sorunlar, kişiler uygulamasında aralık ayının unutulması, Bluetooth’ta yaşanan bazı aksaklıklar, cihazlarda rastgele yaşanan yeniden başlatmalar, şarj dolum süresinin uzaması ve pil ömründe yaşanan olumsuzluklar, ekran widget’ları ve kamera noktasında kullanıcıların birçok sorunu bildirdiği görülmekte. Tabi saydığımız sorunların tümü aynı telefonda yer almıyor fakat genel hatlarıyla kullanıcıların en fazla dile getirdiği aksaklıklar bu şekilde.

Google bu sorunları göz ardı etmeyecek ve yüksek ihtimalle kısa süre içerisinde bir güncelleme daha yayınlayacaktır.

Son Güncelleme: 27.04.2017 15:52